Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl
Data: 2012-10-12 15:46:49
vat as irgi teip sakau, o anie vis tiek jeda...

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
> nereik ishviso ju valgit ;)
> 
> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
> 
> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message 
> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>
>> -- 
>> eM
>>
>>
>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba
>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>
>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>> 
>