Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl
Data: 2012-10-15 11:02:39
p.s. as tau blet ka, y lenka panasus? eiktu zinai kur su savo fliakais ir kitokiais varguoliskais skerdienos atlieku subproduktais kaip kad karkos ar ausys


"Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message news:k5gfqo$91c$1@trimpas.omnitel.net...
> tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))
> 
> "Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu blet... fliakus gi valgai ?
>> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
>> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
>> tai as lopas taip iseina....
>> 
>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
>> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net ir 
>>> ne su burna - nedrysciau
>>>
>>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
>>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>>
>>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>>
>>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>>
>>>>> -- 
>>>>> eM
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada 
>>>>>> sriuba
>>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>>
>>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>>
>>>> 
>>