Tema: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Tomas
Data: 2012-10-12 12:03:16
Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų 
krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir 
patiko :)

Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos 
atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir 
kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl 
sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama 
smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba 
gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila 
nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir 
ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" 
liežuvį) ir užvirinama.

Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!