Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: ALORA
Data: 2012-10-15 15:13:56
manau, kad skonis turėtų būti visai nieko. bet nujaučiu, kad mano vidurynas bus kitos nuomonės... Nors iš esmės, žuvis 
su grietinėle nėra nesuderinama, tad ir su pienu turėtų sueit

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net...
> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet 
> netyčia pabandžiau ir patiko :)
>
> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant 
> svogūnu, morka, juodais ir kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl sudedama ta pati virta 
> morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada 
> sriuba gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų 
> žalumynų - svogūnų laiškų ir ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" liežuvį) ir 
> užvirinama.
>
> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!