Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: Yvl
Data: 2012-10-15 11:00:24
tu tikrai nori del skonio gincytis? :)))

"Kauno Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message news:k5ch1d$53b$1@trimpas.omnitel.net...
> nu blet... fliakus gi valgai ?
> o kuom tie kraujiniai vedarai negerai ?
> uosviene kaip pridaro tai net "pirstus apsilaizydamas" valgau.
> tai as lopas taip iseina....
> 
> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
> news:k593gm$i2$1@trimpas.omnitel.net...
>> p.s. sako reik su burna valgyt. ale man tai kazkaip net nezinau... net ir 
>> ne su burna - nedrysciau
>>
>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
>> news:k591fj$u81$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nereik ishviso ju valgit ;)
>>>
>>> "Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?
>>>
>>> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message
>>> news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>>>>
>>>> -- 
>>>> eM
>>>>
>>>>
>>>>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>>>>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>>>>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>>>>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>>>>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada 
>>>>> sriuba
>>>>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>>>>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>>>>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>>>>> liežuvį) ir užvirinama.
>>>>>
>>>>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>>>>
>>> 
>