Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2012-10-12 15:12:35
nereik ishviso ju valgit ;)

"Yvl"  wrote in message news:k58sof$pp1$1@trimpas.omnitel.net...

o kraujinius vedarus kaip valgyt reik?

"hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message 
news:k58mqb$jao$1@trimpas.omnitel.net...
> mmda.. zuviene ir bulves.. ir valgyti su duona dar
>
> -- 
> eM
>
>
>> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
>> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
>> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
>> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
>> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba
>> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
>> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
>> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
>> liežuvį) ir užvirinama.
>>
>> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!
>