Tema: Re: skilandziu gaminimas namuose
Autorius: Indraja
Data: 2011-01-06 17:16:52
Patikslink tamsta, jei nesunku, juos vytindavot ar rukydavot?
Mano ta super moteriskute, pareiske, kad jei mes nedesim salietros tai 
surugs mesa ir sh.. gausis.. Grasina :)
Tai paskui pasiule pabandyt is vieno kiaules kumpio daryt su salietra, is 
kito - su spiritu :)

-- 
pagarbiai;
Indraja

"Insane" <i@s.lt> wrote in message news:ifurqe$f8j$1@trimpas.omnitel.net...
> Na tevai praejusiais metais daresi skilandziu, tai dare pjaustytus ir 
> vietoj salietros naudojo spirita.. Na gavosi nezinau kaip ten del tu 
> bakteriju, bet kiek valgem viskas su jais normaliai.. Beje spalva is pat 
> pradziu nebuvo grazi.. Bet pastovejus ilgiau, ji pasidare rausva kaip ir 
> turetu buti.. Turiu galvoje, kad tas palaikius ilgiau, tai ne metus ar du, 
> bet keleta menesiu.. Ilgiau kazkaip neislaikem.. Nors paskutinius 
> skilandzius valgem jau vasaros pabaigoj... Siaip anksciau skilandzius ir 
> valgyt pradedavo per sienapjute...
>
>
>
> -- 
>
> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
> news:ifs8s0$bkm$1@trimpas.omnitel.net...
>> Pilnai pritariu auksciau rasiusiems, kad su kombajnu bus kose. Jei 
>> butinai
>> norite gabaliuku, tai reikai pjaustyti. Senelis (ech... kokius 
>> skilandzius
>> ir desras jis darydavo...) visada liepdavo pjaustyti, bet kartais dali
>> maleme per stambu sieteli. Gaminiu niekada nerukydavome, visada buvo
>> dziovinami. Teko valgyti ir 2 metu senumo skilandi. Jokiu gedimo pedsaku,
>> tik isdziuves. Bet cia dar svarbu laikymo temperatura. Medineje troboje 
>> buvo
>> tinkama vieta, kur nepriklausomai nuo metu laiko temperatura bei dregme 
>> buvo
>> panasios.
>> Del saletros, sakyciau, kad butina. Be jos bijociau valgyti, nors jei
>> neketinate ilgai laikyti, tai gal... bet as to nesiuliau. Saletra yra
>> konservantas ir apsaugo nuo botulizmo bakteriju vystymosi, tik su ja 
>> reikia
>> labai atsargiai ir labai mazais kiekias.  O spalva tai tik "salutinis"
>> saletros poveikis a la "prie progos". Dabar visose parduotuvinese mesos
>> gaminiuose galima rasti natrio nitrito - tai yra kova butent su 
>> botulizmu,
>> kai kurie gamintojai net raso, kad produktas su minimaliu nitritu kiekiu
>> (cia turetu buti pranasumas :)).
>>
>>
>> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message
>> news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net...
>> | Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius.
>> | Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo
>> | funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem
>> | pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar
>> | paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant
>> | "pulsinio" rezimo, kazkaip...?
>> | Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti 
>> salietra?
>> | Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura
>> | naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama 
>> (na
>> | zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar
>> tikslais?
>> | As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu?
>> | Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity 
>> :)
>> | -- 
>> | pagarbiai;
>> | Indraja
>> |
>>
>
>