Tema: Re: krienų ir varškės padažas
Autorius: Gipsas
Data: 2009-12-10 09:32:39
bet kaip toki monstra apversti! jis gi paprasciausiai perluzhtu ir gautusi 
daug nedideliu netaisyklingos formus blynuku..:)
"azero" <nesakysiu@spam.lt> wrote in message 
news:hforot$hh1$1@trimpas.omnitel.net...
> Povilas wrote:
>> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per 
>> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates 
>> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai 
>> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek 
>> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi 
>> kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju?
>>
>> P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o veliau 
>> dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada is akies 
>> tokius dalykus darau. O vasara  I varskinius padazus prie mesos  arba 
>> keptu darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu.
>>
>
> Xmm, tai papasčiausiai sutarkuojamos bulvės, dedama truputis miltų druska, 
> kiaušinis įmušamas... Na, kaip ir mažiems panašiai.
>
> Tik skirtumas tas, kad pilama nedaug aliejaus ir dedama daugiau tešlos nei 
> mažiems bulviniams blynams. Na ir paskleidžiama per visą keptuvę. Tokie 
> storoki blynai gaunasi, bet ne tokie riebūs kaip mažučiai aliejuj kepti. 
> Na o padažas su kiaušiniais ir spirgais bei riebalais originalus būdavo, 
> bet mieste pritaikėm aliejų :) Jis atskirai kepamas.
>
> Na, tokie blynai kepami būdavo Ignalinos rajone. Bet kiek lankiausi 
> Vilniaus rajone ir Takų rajono (draugų) kaimuose, ten jiems močiutės irgi 
> tuos didelius blynus per visą keptuvę kepė.
>
> Galėsiu nufotkint, kaip tik savaitgalį nusimato. Žinoma, kepu keptuvėje 
> ant dujinės, o ne pečiui :)
>
> --
> Vaidas