Tema: Re: krienų ir varškės padažas
Autorius: DaivaD.
Data: 2009-12-09 14:58:39
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hfo69r$li9$1@trimpas.omnitel.net...
> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per patiekalas 
> tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates ir 
> neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai galiu 
> daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek laiko jie 
> iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi kaimuose kas nors 
> kepimui naudoja alieju?

Tiesiog dideli bulviniai blynai, o kartais ir banda (kituose kraštuose kugeliu vadina :))), bet labai jau daug riebalų prie jų būdavo, čia ne miesto gyventojams, nors ir skanu :)
> 
> P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o veliau 
> dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada is akies tokius 
> dalykus darau. O vasara  I varskinius padazus prie mesos  arba keptu 
> darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu. 
> 

Man labiau patinka varškė ne su grietine, o su kefyru ar rūgpieniu.