Tema: Apie picos kepima?
Autorius: Povilas
Data: 2009-11-23 19:47:39
Vakar vaikams kepiau picas .Tesla savo darbo. Receptas Oliverio. Produktai - 
kazkas is Oliverio rekomenduotu. Tesla visada gaunasi puiki. Bet stai ka 
pastebejau: siaip tai mano orkaites programa gamykliskai isstatyta ant 200 C 
ir taip ir visada kepdavau, bet spinym mozgom jauciau ,kad kazkas yra ne 
taip su paciu pado iskepimu - man jis kazkoks dregnokas gaunasi (panasiai 
kaip Cili ir kitose pseudopicerijose).Todel buriau visaip,kaip pasalint ta 
dregme : bandziau kept ant alu folijos, bandziau kepti be folijos, o galu 
gale apsistojau ant kepimo popieriaus patiesimo ir lyg lyg jau pasitaise to 
pado skonis, bet vis vien ne tas kazkas.Bet kazkur esu skaites, kad tos 
krosnys, kuriose originaliai kepama duona ir picos, sugeba islaikyt virs 300 
C temperatura. Taigi, vakar  eksperimento tvarka emiau ir pakeliau 
temperatura 20 C + nuleidau kepimo inda I zemiausia padeti, bet kepiau tas 
pacias 10-11 min. Ir ka gi gavau? Ogi labai vykusiai iskepusi pagrinda! 
Itariu, kad kita karta reiks pabandyt dar pakelt temperatura.
Tikiu,kad kepant ant akmenuko butu zymiai geriau, bet kol kas akmenuko 
neplanuoju det I orkaite, nes bijau, kad ka nors sugadinsiu jos gleznoje 
konstrukcijoje ir po to liksiu be orkaites.Nes ir taip negaliu prisikviest 
Gorenje meistreliu jau metai, kad sutvarkytu dureliu vyrius, nors oficialiai 
kelis kartus I juos kreipiausi ir registravau iskvietima :(

P.S.Nuotrauka ne vakarykste, bet jau viena is paskutiniuju eksperimentiniu, 
kai jau buvo pasiektas vienas is geresniu variantu.