Tema: Re: Apie skolinimasi
Autorius: nu blyn
Data: 2009-10-07 14:02:39
valstybes nelyginchiau su gamykla, gamyklose jau seniai buvo imtasi efektyvumo didinimo priemoniu, o del specialistu ..... daugumai valstybes specialistu pabegus niekas nesugrius, daznai tie specialistai nieko neveikia, o del neefektyvaus pinigu panaudojimo spresti yra daug ka.
Jei dar apie specialistus, tai gerieji specialistai jau seniai pabego.

"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:haho4o$cu4$1@trimpas.omnitel.net...
> Deja, šioje situacijoje skolinimasis, tikriausiai, neišvengiamas. Tik reikia stengtis skolintis kuo pigiau ir kuo protingiau tuos pinigus panaudoti. Tavo mąstymas iš esmės labai panašus į Kubiliaus, tik dar drastiškesnis.
> Valstybę šioje situacijoje galima palyginti su gamykla. Įsivaizduok, kad gamyklai staiga pradeda "nebesueiti galai" - išlaidos tampa didesnės nei pajamos. Yra dvi visiškai priešingos galimybės spręsti problemą.
> 1. Bandai pasiskolinti iš banko pinigų ir išlaikyti specialistus, galbūt atnaujinti įrengimus ir įeiti į nauiją rinką, gerinti ir keisti produkciją, įvykdyti reklamos kompaniją ir t.t.
> 2. Pradedi mažinti algas darbuotojams, geresni palaipsniui išbėgioja, likusieji gamina dar prastesnę produkciją. Perki prastesnes medžiagas, nutrauki reklamą.
> Jeigu pirmas būdas ir yra rizikingas, tai antrasis būdas tikriausiai privęs prie to, kad gamyklos produkcijos taps visiškai nepaklausi ir ji neužilgo nustos veikusi.
> 
> 
> "nu blyn" <nu@blyn.lt> wrote in message news:hahmo6$ami$1@trimpas.omnitel.net...
>> Pradzhiai visus atlyginimus, ismokas, premijas, kurie mokami is valstybinio sektoriaus mazinti 50%. Ok galbut tik tiems, kuriu pajamos virs 1000lt/men. Privatus sektorius jau seniai susimazino juos. Skatinti exporta konkrechiais veiksmais. Mazinti valstybini islaidavima uzsienyje. Jei to neplanuojama imtis tai planuot devalvacija ir kastis politinius kapus sekantiems rinkimams.
>> 
>> 
>> "Raulis" <Raulis@omni.lt> wrote in message news:hahlt4$9gd$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Nu jeigu jau pradejai mastyti, tai gal pasakysi, ka daryti reikia?
>>> 
>>>