Tema: Re: Apie skolinimasi
Autorius: RaR
Data: 2009-10-07 12:48:08
Deja, šioje situacijoje skolinimasis, tikriausiai, neišvengiamas. Tik reikia stengtis skolintis kuo pigiau ir kuo protingiau tuos pinigus panaudoti. Tavo mąstymas iš esmės labai panašus į Kubiliaus, tik dar drastiškesnis.
Valstybę šioje situacijoje galima palyginti su gamykla. Įsivaizduok, kad gamyklai staiga pradeda "nebesueiti galai" - išlaidos tampa didesnės nei pajamos. Yra dvi visiškai priešingos galimybės spręsti problemą.
1. Bandai pasiskolinti iš banko pinigų ir išlaikyti specialistus, galbūt atnaujinti įrengimus ir įeiti į nauiją rinką, gerinti ir keisti produkciją, įvykdyti reklamos kompaniją ir t.t.
2. Pradedi mažinti algas darbuotojams, geresni palaipsniui išbėgioja, likusieji gamina dar prastesnę produkciją. Perki prastesnes medžiagas, nutrauki reklamą.
Jeigu pirmas būdas ir yra rizikingas, tai antrasis būdas tikriausiai privęs prie to, kad gamyklos produkcijos taps visiškai nepaklausi ir ji neužilgo nustos veikusi.


"nu blyn" <nu@blyn.lt> wrote in message news:hahmo6$ami$1@trimpas.omnitel.net...
> Pradzhiai visus atlyginimus, ismokas, premijas, kurie mokami is valstybinio sektoriaus mazinti 50%. Ok galbut tik tiems, kuriu pajamos virs 1000lt/men. Privatus sektorius jau seniai susimazino juos. Skatinti exporta konkrechiais veiksmais. Mazinti valstybini islaidavima uzsienyje. Jei to neplanuojama imtis tai planuot devalvacija ir kastis politinius kapus sekantiems rinkimams.
> 
> 
> "Raulis" <Raulis@omni.lt> wrote in message news:hahlt4$9gd$1@trimpas.omnitel.net...
>> Nu jeigu jau pradejai mastyti, tai gal pasakysi, ka daryti reikia?
>> 
>>