Tema: Re: Salies BVP ir salies skolos skaiciavimas
Autorius: Vasaris
Data: 2011-08-09 22:11:36
"Fred" <fred@takas.lt> wrote in message news:j1pij0$unn$1@trimpas.omnitel.net...
>    Jusu mintyse yra teisybes, be abejo. Bet jei sudeti turtinguju valstybiu skolas, jos virsys ju BVP suma. Pasaulis yra uzdara sistema, kazkas tas skolas turi tempt. Stai ir klausimas, kas tempia tas turtinguju valstybiu skolas?

Skolas tempia lochai, kurie netiki, kad pasaulis - uždara sistema. Aš su RaR esu iki prakaito apie tai prasiginčijęs, bet tai jau kita tema. Čia vis dar yra vaikų, kuriems galimybės - neribotos, pasaulis - po kojom. Kitaip sakant, egzistuoja naivumo mokestis, o išmintis - kapitalas.

>    Lyginciau turtinga valstybe su restoranu didmiescio prestizineje centrineje gatveje, o neturtinga - su bariuku to didmiescio priemiescio gatveleje. Produktus perka mazdaug vienodom kainom, taciau pirmasis parduoda 100 kartu brangiau, nei antrasis. Ir, neziurint i tai, restoranas vis neisbrinda is skolu, virsijanciu jo pelna, o bariukas sau daro nedideli pelna ir neturi rimtu skolu. Paradoksaliai skamba kazkaip ...

Glamūro faktorius vis dar veikia. Ar tau patinka koks skandinavų kinas su Dogma, Prieš Bangas ir pan., ar patinka holi/boli/džekičenivu-vudas? Geri šampaną iš po krano, ar Perier botled? Myliesi su mergina, kuri patiko ir neprakaituojant tapo tavo žmona ar dulkini gviazdą kasdien vis naują?

Visa muzika jau senai sukurta, tik šaibos dar ne visas [reikiamas] rankas pakeitė...

>    Be abejo, as toli grazu ne ekonomistas, tiesiog eilinis stomatolochas, todel galiu kazka suprasti neteisingai, taciau yra didelis noras meginti i tai gilintis. Dekingas uz idejas, kurios padeda tai daryti!

Skanaus!