Tai statoile tipo sukalibruota "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:m4qia3$atu$1@trimpas.omnitel.net... On 2014-11-22 15:36, cooleris wrote: > O tai ka gamina aparatai kur imetus kapeika isduoda podeli birzgalo? > Skirtumas tarp ju aisku didelis bet fgal buna ir geresniu > O statoiluose ka duoda? Iš esmės, tie visi automatai, espresso gamybo požiūriu, yra agregatai, kurie nors ir naudoja teisingą gamybos metodą, bet visiškai neišlaiko teisingų gamybos parametrų. Neteisingai sumala pupeles, neteisingo dydžio ir tankumo filtrai, netikslus slėgis, kas finale lemia, jog tau "espresso" išpučiamas į puodelį per 5-10s. (o kartasi dar greičiau :)), kai realiai turėtų gaminti bent minimų minimum 21s. Finale, geriamas ne espresso, ar labai prastas espresso, net nežinau kaip pavadint :) Kai pirmą sykį gamini espresso iš naujos rūšies pupelių, dažnai nepavyksta nuspėt sumalimo rūpumo ir kartais taip ir gaunasi, jog tau išvarva visas espresso vandens kiekis per 10-15s.. Barista tokius pirmuosius puodelius tiesiog išpila velniop ir sukalibruoja girninį malimo malūnėlį naujai pupelių rūšiai.