Tema: Re: Amzina vegeratizmo tema :)
Autorius: Faktas
Data: 2011-02-03 10:45:04
a tai kurie čia žmonės taip darydavo? europos gyventojų protėviai?
vaikystėj kai skaičiau knygas apie Harką (indėnas jei ką), tai ten ištysai medžiojo, o jokių rinkimų tose bizonų stepėse nebuvo ;)

"Kantega" <kf@kantega.org> wrote in message news:ihml8v$ubb$1@trimpas.omnitel.net...
> Nu man pvz vienas mitybos specas aiškino taip:
> 
> žmogus ilgiausią istorijos tarpsnį gyveno kaip rinkėjas. Rinkėjo dienotvarkė susidėdavo iš 40km "pasivaikščiojimo" renkant ir valgant uogas bei žoleles. Kartą per mėnesį pavykdavo nudobti kokį žvėrį, kuris aišku po kelių dienų susmirsdavo, tad mėsą tekdavo sudeginti ant laužo, kad ėst galima būtų. Atitinkamai organizmas yra "išmokęs" kaupti augalinės kilmės riebalus, nes jų dažnai nepasitaiko. Taip pat šiuolaikinis gyvenimo būdas (mažai fizinio aktyvumo ir daug gyvūninės kilmės produktų) yra visiškai kitoks, nei tos sąlygos, prie kurių susiformavo ir išsivystė mūsų rūšis. 
> Pasak to specialisto "sveika mityba ir gyvensena" yra tai, prie ko mūsų organizmas prisataikęs - fizinis aktyvumas, pagrindinė raciono dalis augalinės kilmės ir kartais mėsos užkirsti irgi reikia.
> 
> Aš nesu vegetaras, ir nesistengiu nieko įtikinti.; Tokius argumentus (jie iš esmės ne mano) laikau logiškais. O jei kas nors mano kad maitintis reikia išskirtinai tik negyvom kiaulėm, tai.. skanaus :) 
> 
> 
> "Velkam" <nesakysiu@mailo.lt> wrote in message news:ihmgsn$mg9$1@trimpas.omnitel.net...
>> 
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:ihmf5d$jh8$1@trimpas.omnitel.net...
>>> :))) išjunk televizorių. Medžioklė dėl rūbų. Čia tai geras ;)
>>> 
>>> aš tai vieno dalykaso nesuprantu - kodėl kiekvienas negali sau ramiai ėsti ką nori, nebandydamas savo ėdimo manierų pripiršti 
>>> kitiems? Nu nori kas nors griaužt vien kralikų maistą, tegu sau, man daugiau mėsos liks :)
>> O kodel visi mesos valgytojai, vos tik pamato kokius straipsnius su pavadinimu vegetarizmas is karto jauciasi, lyg kazkas jiems kazka pirstu? Beje pats neesu visiskas vegetaras ir mesos neatsisakau laikas nuo laiko, taciau jeigu paziureti koki statistini siu laiku zmogeli, tai jam yra normalu ryte uzvaldyti sumustiniu ar kiausinienes su kumpiu, per pietus sukirsti karbonada vakare gryzus dar kotletuku. Tai tiesiog ir nurodziau straipsni, kuriame aptariami zmogaus organizmo ipatumai, pagal kuriuos nenormalu kai 60-70% viso maisto raciono sudaro mesa, jeigu yra galimybe misti auglines kilmes maistu. Ir butent todel postinau i sveikata o ne gurmanus. 
>>> o jeigu dar pakreipti klausimą šonkauliu - gal kas žinot medžiagų apykaitos sutrikimą, kuri išsivysto ėdant vien mėsą ir yra 
>>> ekvivalentiškas diabetui, 
>> 
>> Purininių medžiagų apykaitos sutrikimo sukeliama liga vadinama podagra beje. 
>> 
>> kuris išsivysto ėdant per daug angliavandenių (ne cukraus, būtent grūdų ir ko)?  Tai kaip čia žmogelis 
>>> toks iš prigimties vegetaras, ir vienas dažniausių pavojingų jo metabolizmo sutrikimų yra būtent nesugebėjimas tinkamai virškinti 
>>> angliavandenius?
>> 
>> Na ir tarp kurios grupes zmoniu (apart tu kurie paveldejo) didziausia rizika susirgi diabetu, ar tik ne virsvori ir dideli cholesterolio kieki turintiems individams? Ar cia tik ne ta grupe kurie megsta daznai ir skaniai uzvalgyt kepsniu? :) 
>>> 
>>> "shimtas kinieciu" <tehdrama@gramar.nazi> wrote in message news:ihme6n$hqo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> arba eiline kvaila mada ish pergerogyvenimo ir tusghtybes.
>>>> gal vegetarizma kaip ir kitas supuvieliu madas sugalvojo zioplos mergos ir kitokie pidarastai dizainerei
>>>> kurie mano kad medziokle buvo labeu del rubu negu del maisto
>>>> ;)
>>> 
>>>