Tema: Re: Sultys-nebesveika?
Autorius: neble
Data: 2010-03-10 13:19:02
gliukoze is skrandzio i krauja patenka prisijungusi natrio. Kai/jei jo 
pritruksta viskas turetu but verciama i salinimo irenginius.. ar ne taip?
RS wrote:
> Dzonai Smitai :) nesupratau tamstos placios sypsenos :)
> - monosacharidai (gliukoze) NEvirskinami, tiesiai patenka is virskinimo 
> trakto i krauja.
> - disacharidai (sacharoze [cukrus kuri perkam, taip pat laktoze dar 
> vadinama pieno cukrus] ) virskinamas: suskaidomas iki gliukozes. I 
> krauja TIK ji patenka, bet ne jokie disacharidai. Kiek laiko virskinam? 
> Nepamenu :) bet kazkiek uztrunka.
> - polisacharidas krakmolas (susideda is >10 sacharidu molekuliu) tuo 
> labiau nepatenka tiesiai i krauja, ir virskinamas kaip pasiutes. Ilgai 
> virskinamas.
> - pilisacharidas celiulioze - nesuvirskinamas, bet naudingas, vadinamas 
> "lasteliena". Nuo zarnyno uzkietejimo saugo ir dar daug gero daro.
> Yra ir daugiau tu sacharidu, cia tik kai kurie.
> 
> "John Smith" <bill.gates@microsoft.com> wrote in message 
> news:hn2d1p$jt4$1@trimpas.omnitel.net...
>> :)))
>> Va si tema idomi, papasakok kaip sacharidus reikia virskinti ir kiek 
>> laiko tai trunka?
>>
>> "RS" <a@b.c> wrote in message news:hn18mp$p26$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Be panikos tik :) Cia reiketu diskutuoti ne apie sultis, o apie tai 
>>> kas to vargso daGtariuko galvelei nutiko. Juk ne bet kas taip raso, o 
>>> pats dietologas.. Ziauru!
>>> Beje, kai kuriu vaisiu, uogu, darzoviu valgymas beveik prilygsta 
>>> sulciu gerimui, nes tarkim, citrusiniai, ananasus, vysnias, dauguma 
>>> uogu kramtant dar burnoje issispaudzia sultys, o juk zmoniu 
>>> proteviai, ypac pietieciai sitokius dalykus kilogramais rijo, ir tai 
>>> visada buvo beveik pagrindinis ir pats sveikiausias maistas prie 
>>> kurio zmogus bene geriausiai prisitaikes dar nuo bezdziones laiku - 
>>> px visi tie indeksai. Dar niuansas: tiesiai i krauja tik gliukoze 
>>> patenka, o kitus sacharidus dar suvirskinti iki gliukozes reikia. 
>>> Fruktoze  virskinasi nesunkiai, o sacharoze jau kur kas sunkiau. Apie 
>>> krakmola cia nekalbam. Tokiuose morkose, burokeliuose gliukozes labai 
>>> mazai, daugiausia ten sacharoze. Uogose dominuoja fruktoze ir kiek 
>>> maziau gliukozes.
>>> Visu sveikiausia - neapsiryti/nepersigerti, ir valgyti kas 
>>> skaniausia. Ir kuo maziau "indeksais" bei kitokiom "teorijom" 
>>> vadovautis :)
>>>
>>> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message 
>>> news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad 
>>>> beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas 
>>>> stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti 
>>>> diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i 
>>>> krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac 
>>>> jei tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi.  O , 
>>>> butent burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi 
>>>> pakankamai aukstas.  Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m  sunu 
>>>> pastoviai tomis morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir 
>>>> saldziu morku gaunas :) Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) 
>>>> Kokia Jusu nuomone? Ir kuria tiket?
>>>>
>>>
>>
>>
>