Tema: AW: Sultys-nebesveika?
Autorius: ALORA
Data: 2010-03-07 11:18:52
taigi sakau, fruktozė, dekstrozė, sacharozė, laktozė visi greitai virsta 
kraujyje gliukoze, o tai ir yra tas vadinamasis cukrus kraujyje. Juos 
sergant diabetu arba norint numesti svorio reikia riboti. Seniau buvo 
manoma, kad "diabetikų produktai", kuriuose dažnai naudojama fruktozė arba 
vynuogių cukrus (dekstrozė) yra gerai, bet dabar jau senokai pripažinta, kad 
diabetikų produktai yra žalingesni daibetikams, nei paprasti. Nes tų cukraus 
pakaitalų ir tuo pačiu kalorijų ten yra daug daugiau. O didžiajai daliai 
diabetikų reikia riboti kalorijas. Čia kaip ir light produktai, kurių 
apkūniems geriau vengti - reklaminė akcija atrakcija:)
Saldikliai, tipo aspartamas, sacharinas, gliukozės kiekio kraujyje nekelia, 
bet sklando pletkai, kad jie gali sukelti vėžį ir kad jie, apgaudinėdami 
organizmą, skatina saldžių produktų poreikį. Be to, daug žmonių jų 
netoleruoja.
Diabetikams turbūt geriausia visgi vartoti cukrų, ale labai riboti jo kiekį. 
Arba cukrų-saldiklio pakaitalą. Ir vis tiek pagrindinis aspektas-labai 
riboti kiekį. Dabar manoma, kad diabetikai turi valgyti normalius natūralius 
produktus, tik mažiau ir ribojant cukrų beigi riebalus.

Sultyse, meduje yra labai daug fruktozės, dekstrozės ir daug kalorijų. Todėl 
jų reikia vengti tiek diabetikams, tiek norintiems sulieknėti.

"Ness" <aggb_TRINTI@inbox.lt> schrieb im Newsbeitrag 
news:hmunhe$rpo$1@trimpas.omnitel.net...
>O kaip realybeje? Nes vienur raso, kad fruktoze nesukelia kraujyje 
>gliukozes trukumo bei pertekliaus, kas yra naudinga diabetikams, kitur 
>priesingai.
> Kazkaip is seniau pamenu daznai girdedavau va diabetikams fruktoze geras 
> cukraus pakaitalas..
>
>