Tema: Re: Del buvusios temos apie notaru atlygi
Autorius: Gintas
Data: 2012-09-23 20:08:31
"eini kur pigiau, bazar bolshoj"- pasake banko vadybininkas, nustebus del ikainio uz pavedima i Vokietija. Ale tik kur eiti-jeigu visi bankai (kaip ir notarai) skuta po maksimuma? 
 Notara as vagimi nepavadinau. As tik apibudinau plintaplitusi zmoniu poreiki pateisinti valdzia duotu laiko momentu  turincius. Na, tipo jiems (gydytojai, policininkai, notarai, tech apziuru darbuotojai, City padalinio elektrikai ir t.t. ir pan)  juk irgi gyventi reikia? kaimynas, rades apvogta buta irgi tik atsiduso-na, juk vagims irgi gyvent reikia, tad nieko tokio blogo jeigu nusvilpe pingine :) Tamsta irgi: "mokekim notarams daugiau, juk jiems gyventi irgi reikia"

"Tomas" <info@nigeria.gov> wrote in message news:k3ncsm$lvl$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message news:k3n2ff$g2j$1@trimpas.omnitel.net...
>> a) notaro uzdarbis susideda ne tiktai is atlygio , gauto uz sutarciu rengima. Yra dar ir sutarciu tvirtinimas:)  Tad neverta diskutuot apie 160lt per savaite :)
> 
> Ash tik kaip pavyzdi pateikiau. Nzn nei notaru klientu apimciu, anei apyvartu.
> 
>> b) istatymo numatytos ribos visiskai  kitos: nesudetingos sutarties PUSLAPIS-2lt, uz sudetingos visa projekta 50-100lt. 
> 
> O kas tau trukdo deretis? Su manim pvz daug kas derasi, ash irgi daug kur deruosi. Na ishskyrus tik istaigas, kur zhemosios grandies personalas neturi jokiu galiu kaip nors pakeisti kaina. 
> 
>> Belieka nuspresti, ar sablono panaudojima priskirsime prie sudetingu. Netgi jeigu prie sudetingu-kodel ta, sablonine sutartis prie maksimaliai sudetingu?
> 
> Ne priskirsime, o rinka priskirs. Jei nepatinka, nieks nelaiko, eini kur pigiau, bazar bolshoj. Kam notarui priskirinet mazha kaina, jei ir uzh didele pakanka klientu. Turi sakykim preke ar paslauga, nejaugi kiekvienas atejes ish gatves nurodines ka uzh kiek turi parduoti? 
>> 
>> Tiek to. Neverta daugiau diskutuoti-patys mokam, patys trimituojam, kad kainos neatinka masiu vidutines algos. Juokingiausia, kad kai kurie netgi vagis taip pateisina: "na, ka padarysi-vagims irgi gyvent reikia" :) 
> 
> Kodel vagis? Jis 10 metu kale teises tomus per dienas ir naktis kad taptu notaru, kol tu pakrumej mergas kirkinai ar rekei kaboke su draugeliais kashio varzhybas zhiuredamas. Jo ta ankstesne veikla gal turi duoti grazha, ka? Ar jis turi altruistishkai remti luzerius, kurie ant tiek beviltishki, kad jiems keblu net 100 litu uzhdirbt?
>