Tema: Re: Del kaimyno masinos statymo ant zoles
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-09-11 16:10:31
Na, tai dabar žiūrim ką turim - klausimai:
1. Ar tuose naujuose rajonuose yra išlaikytas šis santykis?
1A. Jei yra - viskas čiki, ko skųstis? Reiškia šalia 50 namų daugiabučio yra 60 parkavimo vietų. NĖRA??? Ar visgi dalis yra sukišta į rūsį, kurio jūs nenorėjote pirkti? A? AAA???? Kaip ten?
1B. Jei nėra išlaikytas 1:1.2 santykis - tai mušti biurokratus, kurie davė leidimą priduoti tokį namą.

2. Jei šalia po langais matai 2ha laisvo ploto pievą, ir joje nori laikyti savo automobilį - tai 2 atvejai:
2A: ta pieva - tavo daugiabutį pastačiusios UAB "nuosavybė". Natūralu, kad jie net nesvaigsta apie aikštelės jūsų automobiliams patvarkymą toje vietoje, nes ten galima dar 2 ar 5 mega-inkilus suręsti ir vėliau parduoti kaimams iš akmenių, suvažiavusiems į sostinę laimės ieškoti :)))
2B: ta pieva - valstybinė. Natūralu, kad valstybė neprivalo visų interesą turinčių (miesto piliečių) sąskaita dalinti bendrą turtą visokiems kaimams, kurie sumąstė apsigyventi inkilėlyje šalia megapolio, ir tikisi laimės ieškoti.

Mąstom strategiškai ir truputį giliau, ttt, ok? Įsivazduok, ateina VPmarket šulai ir sako: vat, turime mes sklypą 1ha, nusipirkome iš valstybės. Statome ten eilinį Gavnopolį, tačiau nenumatom abčoliučiai jokių stovėjimo aikštelių. Vat, užstato tuos 20 ar 50% ploto, kiek gali, ir tik šaligatviukas nutiestas nuo plento.
KAS TOLIAU? Ar VPMarket berniukai dabar bėgs su grąsinimais į savivaldybę, kad pastaroji išasfaltuotų ŠALIA (ne Gavnopolio sklype) mašinų aikštelę ant 3000 automobilių? Ir net ne esmė, kieno sąskaita tie darbai - savivaldybės ar VPM. Esmė - kad visas sklypas su visa infrastruktūra privalo patenkinti pats save! Taigi dėl to ir nustatomi užstatymo koeficientai, kad būtų nors kiek erdvės!

Dėl to, ką pasakiau, nematau jokių motyvų tau plėšytis dėl tų 2ha pievos "po langais". Jei tai jūsų namo teritorija - aiškinatės, ar išpildyta 1:1.2 sąlyga su stovėjimo aikštelėmis. Jei išpildyta - KUR tos aikštelės? Jei jas pasiekti reikia dar sumokėti $$ - tai jau atsiprašant tavo reikalas susitarti su statytoju :))). Jei neišpildyta - skųsti statytojus/valdininkus, kad jie neteisingai išdavė leidimus bei patvirtino namo pridavimą, etc.

J.

"ttt" <ttt@df.lt> wrote in message news:h8dcu5$q4j$1@trimpas.omnitel.net...
> Niekas visko nenaikina. Prasoma tik iki tiek, kad butu tenkinamos bent 
> jau siuolaikines normos (1 butas - 1,2 automobilio)
> 
> 
> 
> Dex laid this down on his screen :
> > o taip sunku suprasti, kam yra reikalingi zali plotai? Ir kad be ju tu 
> > nudustum savo taip mylimam su3.24stam mieste?
> >
> > Dex
> >
> > ttt wrote:
> >> Prie ko pinigai? Tau sako kad NERA vietos: nera mokamos, nera nemokamos.. 
> >> As pvz turiu pinigu, galeciau pasistatyti garaza prie daugiabucio savo 
> >> lesom, bet NIEKAS NELEIDZIA. Jau diskutavom ne karta, kad daugelyje vietu 
> >> per biurokratus nera realiu galimybiu oficialiai pasidaryti aiksteliu is 
> >> zaliuju plotu. Negi taip sunku suprasti.
> >> 
> >>
> 
>