Tema: Re: Vyriausybe pritare supaprastintai ATPK baudu skyrimo tvarkai
Autorius: Kantega
Data: 2009-07-02 21:38:55
įdomus dalykas.

Dabar kaip tik tenka susirašinėti su Austrijos savivaldybėm, pas juos situacija tokia:

stacionarūs matuokliai fotkina iš galo, ko pasekoje dažniausiai net nepastebi kad tave nufotkina. Fotikas sureguliuotas taip, kad matytųsi t.p. numeris.
Toliau savininkas gauna laišką su pasiūlymu draugiškai susimokėti ir reikalą pamiršti. Jei savininkas nesutinka, tada vyksta "vairuotojo nustatymo procedūra" kuri atrodo taip, kad vairuotojas gauna anketą kurioje privalu nurodyti vairuotoją. Čia ir prasideda įdomumai.
Už nenurodymą/nepilną/netikslų nurodymą numatyta bauda. Chebra dažnai fantazuoja apie JAV/Rusijos/etc piliečių nurodymą, tipo tegu jiems rašo laiškus... ;)
Paskui dar yra momementas dėl vertimo duoti prieš save parodymus. Tipo jei nužudei žmogų, tai neprivalai prieš save duoti parodymų, jei važiavai per greit - privalai, jei atsisakai - gresia sankcijos. Austrija buvo du kartus apskųsta EŽTT dėl to, abu kartus laimėjo minimalia persvara. Tipo savininkas turi duoti parodymus kaip savininkas o ne kaip kaltinamasis, todėl tai nėra vertimas duoti parodymus prieš save ;)
KItas įdomus momentas atsiranda užsienio piliečiams, kurių šalyse numatyta baudžiamoji atsakomybė už nepagrįstą apkaltinimą: kaip savininkas pasižymėjai kas kokiu metu vairuoja auto, bet jei nurodysi vairuotoją - gausi bylą pagal BK savo šalyje, nes įrodymų kad vairavo būtent jis - nėra.

Problema dažnai aktuali kompanijoms, šeimoms, ar šiaip keliautojiems, kurie važiuoja tolimais atstumais ir net nežino, kad kažkokioj superstoj Austrijoj privalo vesti važiavimų knygą...kuri dar netgi nėra pakankamas pagrindas kažką apkaltinti

tai va, kaip jau seniai matosi LR seka užkietėjusių fašistų pėdomis.... :))))



"Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> parašė naujienų pranešime:h2fsmm$71i$1@trimpas.omnitel.net...
>O tu sakai, kad bauda tokia pati, kaip uz greicio virsijima. IMHO ji ir 
> neturi buti tokia pati - tai skirtingi pazeidimai, nors sunkumas ju 
> vienodas.
> 
> "NASA" <nasius@gmail.com> wrote in message 
> news:h2fsj6$6s2$1@trimpas.omnitel.net...
>> Butent, o pagal nauja tvarka "Už pirmą tokį pažeidimą numatoma bauda nuo 
>> 300 iki 1000 litų, už pakartotinį – bauda nuo 1500 iki 2000 litų."
>>
>>
> 
>