Tema: Re: whole-wheat flour [nepoliruotø kvieèiø mil tai?]
Autorius: tranzoo
Data: 2013-02-15 14:01:18
pas mane tokie pakeliai. parasyta ant ju, kad jie 1 kg miltu.



"S54" <info@telecom.lt> wrote in message 
news:kfkv97$teb$1@trimpas.omnitel.net...
> pritariu , mieliu tik tiek nereikia jeigu jos geros
>
> "tranzoo"  wrote in message news:kfiqu8$3db$1@trimpas.omnitel.net...
>
> 800g miltu, 200g semolinos, ziupsnis druskos, sausos mieles (11g) siltam
> vandeny rudajam cukruj (saukstas). viso vandens apie puslitris.
>
> --
> T
>
>
> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:kfifv7$k9l$1@trimpas.omnitel.net...
>> On 2013.02.14 12:45, vigi@nomail.se wrote:
>>> Butent tai skonio ir ipratimo reikalas.
>>> As kepdamas pvz pica maisau apie 1/3 whole-wheat miltu. Man taip daug
>>> skaniau negu vien is baltu miltu. Vien is pilno grudo miltu irgai 
>>> kazkaip
>>> neteisingai gaunasi :)
>>
>> Beje, kaip darote tešlą picai? Aš pastaruoju metu praktikuoju tinginių 
>> picą. 500g miltų sumaišau su geru žiupsniu druskos ir trupučiu sausų 
>> mielių. Maišydamas mediniu šaukštu po truputį supilu 350ml vandens ir 
>> rankom daug neminkydamas suspaudžiu į rutulį. Bliūdą su tešla pridengiu 
>> plėvele ir palieku rūgti. Tešlą geriausia užsimaišyt iš vakaro arba jei 
>> pica kepama vakare, tai tešlą reiktų daryt bent jau ryte.
>>
>> Iš išrūgusios tešlos vėlgi be jokių minkymų darau blyną ir kepu. Bendrai 
>> paėmus susigaišta turbūt 5min. tešlos užmaišymui ir dar 5min. picos 
>> blynui. Ir visa tai beveik neišsitepus rankų.
>>