Tema: Re: whole-wheat flour [nepoliruotø kvieèiø mil tai?]
Autorius: S54
Data: 2013-02-15 12:31:19
pritariu , mieliu tik tiek nereikia jeigu jos geros

"tranzoo"  wrote in message news:kfiqu8$3db$1@trimpas.omnitel.net...

800g miltu, 200g semolinos, ziupsnis druskos, sausos mieles (11g) siltam
vandeny rudajam cukruj (saukstas). viso vandens apie puslitris.

--
T


"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:kfifv7$k9l$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2013.02.14 12:45, vigi@nomail.se wrote:
>> Butent tai skonio ir ipratimo reikalas.
>> As kepdamas pvz pica maisau apie 1/3 whole-wheat miltu. Man taip daug
>> skaniau negu vien is baltu miltu. Vien is pilno grudo miltu irgai kazkaip
>> neteisingai gaunasi :)
>
> Beje, kaip darote tešlą picai? Aš pastaruoju metu praktikuoju tinginių 
> picą. 500g miltų sumaišau su geru žiupsniu druskos ir trupučiu sausų 
> mielių. Maišydamas mediniu šaukštu po truputį supilu 350ml vandens ir 
> rankom daug neminkydamas suspaudžiu į rutulį. Bliūdą su tešla pridengiu 
> plėvele ir palieku rūgti. Tešlą geriausia užsimaišyt iš vakaro arba jei 
> pica kepama vakare, tai tešlą reiktų daryt bent jau ryte.
>
> Iš išrūgusios tešlos vėlgi be jokių minkymų darau blyną ir kepu. Bendrai 
> paėmus susigaišta turbūt 5min. tešlos užmaišymui ir dar 5min. picos 
> blynui. Ir visa tai beveik neišsitepus rankų.
>