Tema: Re: whole-wheat flour [nepoliruotø kvieèiø mil tai?]
Autorius:
Data: 2013-02-14 13:45:27
Butent tai skonio ir ipratimo reikalas.
As kepdamas pvz pica maisau apie 1/3 whole-wheat miltu. Man taip daug
skaniau negu vien is baltu miltu. Vien is pilno grudo miltu irgai kazkaip
neteisingai gaunasi :)

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote:
>
>sijotas miltas yra toks biški kastruotas. Jame yra tik kalorijos ir 
>praktiškai jokiu mineralu. Vienžo, sedes ant vandens su balta duona, joks 
>žmogenas neišgyventu ;) Nes mineralai (kurie iš esmes ir suteikia budingaji 
>skoni) yra grudo apvalkale. Grudai iš esmes nera labai sveika (ypac 
>dideliais kiekiais), bet valgant nesijotu (ar nepoliruotu) grudu produktus, 
>su jom priklausanciom kalorijom gauni bent jau tuos mineralus.
>Del skonio - pripratimo reikalas. Mano šeimyna daugiau baltu miltu produktu 
>nevalgo, nes priprato prie to skonio ir baltas miltas tapo beskonis :) Kaip 
>ir poliruotas ryžis.
>Jeigu jau labai žiuret sveikumo, sveikiausi yra grikiai ir spelta (triticum 
>spelta), nes GERAI VEIKIANTI medžiagu apytakos sistema sugeba juos apdoroti 
>iki galutiniu produktu, kurie yra ne rugštiniai, o baziniai. Tai reiškia, 
>kad su jais gautus mineralus gali panaudoti savo reikmems, o ne ju paciu 
>rugštims neutralizuoti. Va tada galima kalbeti apie 'sveika'.
>
>Aš asmeniškai nekeiciau vienu miltu kitais ant smugio. Pradejau nuo 
>puse/puse, dabar po metu baltu miltu pas mumis jau nebeliko ir niekas ju 
>nepasigenda
>
>"0.5 B"  wrote in message news:kfh9sq$i07$1@trimpas.omnitel.net...
>
>cia dabar mada tokius miltus daryt? nes tipo sveikesni?
>gal ir taip, bet ir kartumo kokio tai turi, ir bulka ne tokia gardi 
>gaunasi...  vienžo nepatiko  :) 
>