Tema: Re: konservai
Autorius: Povilas
Data: 2012-08-14 18:31:57
pas mane dar nuo uzpraeitu metu yra :)

"Saulius74901" <kuzziaTRINTI@takas.lt> wrote in message 
news:k0d3pf$sge$1@trimpas.omnitel.net...
> Idomiai cia.
> Mano zmona daro ta pati, tik pila ne nauja vandeli, o ta pati nupylusi 
> uzkaitina ir vel uzpila.
> Vesiam rusy dar dabar stovi vienas sloikas tokiu.
> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
> news:k0b67k$6km$1@trimpas.omnitel.net...
>> as darau panasiai, bet siek tiek paprasciau:
>>
>> Surinktus agurkus nuplaunu ir nupjaustau uodegeles.I svarius trilitrinius 
>> stiklainius priedu daug daug rauginimui skirtu prieskoniniu zoliu 
>> (krapai,krienai,vyniu lapai,j.serbentu lapai,azuolo lapai) ,cesnako 
>> .Saltame sulinio arba saltinio vandenyje istirpinu 2-3 v.saukstus 
>> nejoduotos druskos ant litro vandens,juom uzpilu agurkus.Uzdengiu 
>> dangteliu ir palieku rugti 3-4 paras - kol matosi,kad skystis pabala ir 
>> pradeda putoti.Tada skysti nupilu ir vel uzpilu verdanciu nedruskintu 
>> vandeniu is to paties sulinio arba grezinio.I kai kuriuos stiklainius 
>> imetu svieziu cili pipiru tiek del astrumo,tiek ir del geresnio 
>> uzsikonservavimo.Ataususius stiklainius,padedame i tamsia vesia vieta.
>>
>>
>> "butunuoma.lt" <noreply@butunuoma.lt> wrote in message 
>> news:k0138b$uqo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Cia kalba ejo apie marinata, bet jeigu rauginam, tai reiktu ideti krienu 
>>> saknu (daug nereikia), kad negestu. Ir siaip, galima parauginti kiek 
>>> reikia pagal skoni, tada atvirinti ta tirpala, kuriame rugo agurkai, 
>>> pries tai isemus zoles. Agurkus nuplauti, prideti nauju zoliu ir 
>>> pakaitinti kelias min. 70 ar pan. laipsniu t. Rodos, kad taip. Recepto 
>>> originalas pamestas. Pagal sita visada budavo geri agurkai (kokie buvo 
>>> kaitinimo metu, tokie ir liko). Tik agurku spalva bus daugiau ruda.
>>> Raugiant situo budu reikia daugiau vandens pradiniam raugimui, negu 
>>> iprasta!
>>> -- 
>>> www.butunuoma.lt
>>> www.arenda-kvartir.lt
>>> www.some-good-hotels.com
>>>
>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>>> news:k00git$duv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Na,stai ir pasitvirtino mano teorija apie siuksles Sauda 
>>>> prieskoniuose - ruosiau ne taip kaip parasyta instrukcijoje ir kaip esu 
>>>> iprates visada daryti,o praviriau marnate ta misini.Ir rezultatas 
>>>> puikus.
>>>> Kas link recepto,tai as ant litro vandens verciu 4-5 v.s cukraus,1-1.5 
>>>> v.s. druskos ir 0.75-125 gr acto.Kai sovietiniais laikais nebudavo 
>>>> prieksoniu misiniu,tai susirinkdavau pats :cesnakas,morka,kvapieji 
>>>> pipirai,juodieji pipiai,kalendros ir garstyciu grudeliai, krapu 
>>>> koteliai .Veliau be didesnio vargo isigydavau lenku firmos Cykoria S.A. 
>>>> agurku marinavimui skirtus prieskonius.O dabar ju arba jiems panasiu 
>>>> neberandu niekur.Na, bet uz savaites jau kaip turesiu ,tai jau ilgam
>>>>
>>>> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
>>>> news:jvrs6f$6gp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Senais laikais dideli demesi skirdavo agurku veislem. Isskirdavo 
>>>>> vasarinius ir zieminius.
>>>>> Bet tai buvo seniai, daug vandens nutekejo, o visokie "rodniciokai" 
>>>>> gal jau ir pamirsti...
>>>>> Druska -taip, tik druska "vulgaris", ziema tai ana kalnais prie kasu, 
>>>>> matyt, keleliui pasibarstyt...
>>>>> Actas...Velgi senu senovej niekas acto tam reikalui nenaudojo, tik 
>>>>> "esencija". Manrods, dar ir cia suo pakastas. Apie jokius 3% tikrai 
>>>>> negali buti ir kalbos. Nebent 9...Ir tikrai ne saukstais. Pats 
>>>>> marinatas turi buti labai astrus, nes agurkai-vanduo, marinatas labai 
>>>>> stipriai atsiskies.
>>>>> Is tu senu laiku pamenu toki marinato recepta: litrui marinato-po 
>>>>> sauksta acto esencijos, druskos ir cukraus. Agurkai budavo astroki, 
>>>>> bet puikus.
>>>>> Dabar uz nieka galvos neguldau, seniai konservavimais nebeuzsiimu, o 
>>>>> anuometine esencija nezinia kokios koncentracijos budavo.
>>>>>
>>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>>>>> news:jvnj27$sk3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Padiskutuokime kame gali buti reikalas, kad uzmarinuoti agurkai po 
>>>>>> keliu dienu pradeda rugti .Jau ne pirma desimti metu juos marinuoju 
>>>>>> vienodu budu,na bet tokia situacija atsitiko pirma karta.Man paciam 
>>>>>> kyla tik 1 mintis - Sauda prieskoniu misinys yra siuksliu misinys ir 
>>>>>> butent del tu g-bos dulkiu ir vyksta rugimas.
>>>>>> P.S.Gal kas matete Vilniuje pirkti lenkisku aurku marinavomui skirtu 
>>>>>> misiniu?
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>
>