Tema: Re: konservai
Autorius: Saulius74901
Data: 2012-08-14 11:55:11
Idomiai cia.
Mano zmona daro ta pati, tik pila ne nauja vandeli, o ta pati nupylusi 
uzkaitina ir vel uzpila.
Vesiam rusy dar dabar stovi vienas sloikas tokiu.
"Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
news:k0b67k$6km$1@trimpas.omnitel.net...
> as darau panasiai, bet siek tiek paprasciau:
>
> Surinktus agurkus nuplaunu ir nupjaustau uodegeles.I svarius trilitrinius 
> stiklainius priedu daug daug rauginimui skirtu prieskoniniu zoliu 
> (krapai,krienai,vyniu lapai,j.serbentu lapai,azuolo lapai) ,cesnako 
> .Saltame sulinio arba saltinio vandenyje istirpinu 2-3 v.saukstus 
> nejoduotos druskos ant litro vandens,juom uzpilu agurkus.Uzdengiu 
> dangteliu ir palieku rugti 3-4 paras - kol matosi,kad skystis pabala ir 
> pradeda putoti.Tada skysti nupilu ir vel uzpilu verdanciu nedruskintu 
> vandeniu is to paties sulinio arba grezinio.I kai kuriuos stiklainius 
> imetu svieziu cili pipiru tiek del astrumo,tiek ir del geresnio 
> uzsikonservavimo.Ataususius stiklainius,padedame i tamsia vesia vieta.
>
>
> "butunuoma.lt" <noreply@butunuoma.lt> wrote in message 
> news:k0138b$uqo$1@trimpas.omnitel.net...
>> Cia kalba ejo apie marinata, bet jeigu rauginam, tai reiktu ideti krienu 
>> saknu (daug nereikia), kad negestu. Ir siaip, galima parauginti kiek 
>> reikia pagal skoni, tada atvirinti ta tirpala, kuriame rugo agurkai, 
>> pries tai isemus zoles. Agurkus nuplauti, prideti nauju zoliu ir 
>> pakaitinti kelias min. 70 ar pan. laipsniu t. Rodos, kad taip. Recepto 
>> originalas pamestas. Pagal sita visada budavo geri agurkai (kokie buvo 
>> kaitinimo metu, tokie ir liko). Tik agurku spalva bus daugiau ruda.
>> Raugiant situo budu reikia daugiau vandens pradiniam raugimui, negu 
>> iprasta!
>> -- 
>> www.butunuoma.lt
>> www.arenda-kvartir.lt
>> www.some-good-hotels.com
>>
>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>> news:k00git$duv$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Na,stai ir pasitvirtino mano teorija apie siuksles Sauda prieskoniuose - 
>>> ruosiau ne taip kaip parasyta instrukcijoje ir kaip esu iprates visada 
>>> daryti,o praviriau marnate ta misini.Ir rezultatas puikus.
>>> Kas link recepto,tai as ant litro vandens verciu 4-5 v.s cukraus,1-1.5 
>>> v.s. druskos ir 0.75-125 gr acto.Kai sovietiniais laikais nebudavo 
>>> prieksoniu misiniu,tai susirinkdavau pats :cesnakas,morka,kvapieji 
>>> pipirai,juodieji pipiai,kalendros ir garstyciu grudeliai, krapu koteliai 
>>> .Veliau be didesnio vargo isigydavau lenku firmos Cykoria S.A. agurku 
>>> marinavimui skirtus prieskonius.O dabar ju arba jiems panasiu neberandu 
>>> niekur.Na, bet uz savaites jau kaip turesiu ,tai jau ilgam
>>>
>>> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
>>> news:jvrs6f$6gp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Senais laikais dideli demesi skirdavo agurku veislem. Isskirdavo 
>>>> vasarinius ir zieminius.
>>>> Bet tai buvo seniai, daug vandens nutekejo, o visokie "rodniciokai" gal 
>>>> jau ir pamirsti...
>>>> Druska -taip, tik druska "vulgaris", ziema tai ana kalnais prie kasu, 
>>>> matyt, keleliui pasibarstyt...
>>>> Actas...Velgi senu senovej niekas acto tam reikalui nenaudojo, tik 
>>>> "esencija". Manrods, dar ir cia suo pakastas. Apie jokius 3% tikrai 
>>>> negali buti ir kalbos. Nebent 9...Ir tikrai ne saukstais. Pats 
>>>> marinatas turi buti labai astrus, nes agurkai-vanduo, marinatas labai 
>>>> stipriai atsiskies.
>>>> Is tu senu laiku pamenu toki marinato recepta: litrui marinato-po 
>>>> sauksta acto esencijos, druskos ir cukraus. Agurkai budavo astroki, bet 
>>>> puikus.
>>>> Dabar uz nieka galvos neguldau, seniai konservavimais nebeuzsiimu, o 
>>>> anuometine esencija nezinia kokios koncentracijos budavo.
>>>>
>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>>>> news:jvnj27$sk3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Padiskutuokime kame gali buti reikalas, kad uzmarinuoti agurkai po 
>>>>> keliu dienu pradeda rugti .Jau ne pirma desimti metu juos marinuoju 
>>>>> vienodu budu,na bet tokia situacija atsitiko pirma karta.Man paciam 
>>>>> kyla tik 1 mintis - Sauda prieskoniu misinys yra siuksliu misinys ir 
>>>>> butent del tu g-bos dulkiu ir vyksta rugimas.
>>>>> P.S.Gal kas matete Vilniuje pirkti lenkisku aurku marinavomui skirtu 
>>>>> misiniu?
>>>>
>>>
>>
>
>