Tema: Re: konservai
Autorius: Povilas
Data: 2012-08-13 18:24:36
as darau panasiai, bet siek tiek paprasciau:

Surinktus agurkus nuplaunu ir nupjaustau uodegeles.I svarius trilitrinius 
stiklainius priedu daug daug rauginimui skirtu prieskoniniu zoliu 
(krapai,krienai,vyniu lapai,j.serbentu lapai,azuolo lapai) ,cesnako .Saltame 
sulinio arba saltinio vandenyje istirpinu 2-3 v.saukstus nejoduotos druskos 
ant litro vandens,juom uzpilu agurkus.Uzdengiu dangteliu ir palieku rugti 
3-4 paras - kol matosi,kad skystis pabala ir pradeda putoti.Tada skysti 
nupilu ir vel uzpilu verdanciu nedruskintu vandeniu is to paties sulinio 
arba grezinio.I kai kuriuos stiklainius imetu svieziu cili pipiru tiek del 
astrumo,tiek ir del geresnio uzsikonservavimo.Ataususius 
stiklainius,padedame i tamsia vesia vieta.


"butunuoma.lt" <noreply@butunuoma.lt> wrote in message 
news:k0138b$uqo$1@trimpas.omnitel.net...
> Cia kalba ejo apie marinata, bet jeigu rauginam, tai reiktu ideti krienu 
> saknu (daug nereikia), kad negestu. Ir siaip, galima parauginti kiek 
> reikia pagal skoni, tada atvirinti ta tirpala, kuriame rugo agurkai, pries 
> tai isemus zoles. Agurkus nuplauti, prideti nauju zoliu ir pakaitinti 
> kelias min. 70 ar pan. laipsniu t. Rodos, kad taip. Recepto originalas 
> pamestas. Pagal sita visada budavo geri agurkai (kokie buvo kaitinimo 
> metu, tokie ir liko). Tik agurku spalva bus daugiau ruda.
> Raugiant situo budu reikia daugiau vandens pradiniam raugimui, negu 
> iprasta!
> -- 
> www.butunuoma.lt
> www.arenda-kvartir.lt
> www.some-good-hotels.com
>
> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
> news:k00git$duv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na,stai ir pasitvirtino mano teorija apie siuksles Sauda prieskoniuose - 
>> ruosiau ne taip kaip parasyta instrukcijoje ir kaip esu iprates visada 
>> daryti,o praviriau marnate ta misini.Ir rezultatas puikus.
>> Kas link recepto,tai as ant litro vandens verciu 4-5 v.s cukraus,1-1.5 
>> v.s. druskos ir 0.75-125 gr acto.Kai sovietiniais laikais nebudavo 
>> prieksoniu misiniu,tai susirinkdavau pats :cesnakas,morka,kvapieji 
>> pipirai,juodieji pipiai,kalendros ir garstyciu grudeliai, krapu koteliai 
>> .Veliau be didesnio vargo isigydavau lenku firmos Cykoria S.A. agurku 
>> marinavimui skirtus prieskonius.O dabar ju arba jiems panasiu neberandu 
>> niekur.Na, bet uz savaites jau kaip turesiu ,tai jau ilgam
>>
>> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
>> news:jvrs6f$6gp$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Senais laikais dideli demesi skirdavo agurku veislem. Isskirdavo 
>>> vasarinius ir zieminius.
>>> Bet tai buvo seniai, daug vandens nutekejo, o visokie "rodniciokai" gal 
>>> jau ir pamirsti...
>>> Druska -taip, tik druska "vulgaris", ziema tai ana kalnais prie kasu, 
>>> matyt, keleliui pasibarstyt...
>>> Actas...Velgi senu senovej niekas acto tam reikalui nenaudojo, tik 
>>> "esencija". Manrods, dar ir cia suo pakastas. Apie jokius 3% tikrai 
>>> negali buti ir kalbos. Nebent 9...Ir tikrai ne saukstais. Pats marinatas 
>>> turi buti labai astrus, nes agurkai-vanduo, marinatas labai stipriai 
>>> atsiskies.
>>> Is tu senu laiku pamenu toki marinato recepta: litrui marinato-po 
>>> sauksta acto esencijos, druskos ir cukraus. Agurkai budavo astroki, bet 
>>> puikus.
>>> Dabar uz nieka galvos neguldau, seniai konservavimais nebeuzsiimu, o 
>>> anuometine esencija nezinia kokios koncentracijos budavo.
>>>
>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
>>> news:jvnj27$sk3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Padiskutuokime kame gali buti reikalas, kad uzmarinuoti agurkai po 
>>>> keliu dienu pradeda rugti .Jau ne pirma desimti metu juos marinuoju 
>>>> vienodu budu,na bet tokia situacija atsitiko pirma karta.Man paciam 
>>>> kyla tik 1 mintis - Sauda prieskoniu misinys yra siuksliu misinys ir 
>>>> butent del tu g-bos dulkiu ir vyksta rugimas.
>>>> P.S.Gal kas matete Vilniuje pirkti lenkisku aurku marinavomui skirtu 
>>>> misiniu?
>>>
>>
>