Tema: Re: Samanė
Autorius: Sail
Data: 2019-06-17 16:07:57
Greiciau tai itakoja paprastuma - "imi ir naudoji"

Teorija sako, kad dygsant gruduose susidaro fermentas, paverciantis krakmola 
i cukru. Dziovinant jis islieka, tad kai salyklo reikia susimali ir turi, 
nereikia 4 dienu daiginimui. Nu ir malimas skysto tik uzauginto daikto 
neypatingai patogus.

Pagal svori salyklo uztenka 1/4 santykio su miltu svoriu. Technologija 
galima sakyt kaip alaus gamybai, tik plius vienas procesas distiliavimui.

Geriausia zaliava tai vynuoges, speju ju rugimo mieles cia ne paskutinej 
vietoj. Gyvenciau italijoj, tikrai laisvalaikiu gerimu gamyba uzsiimciau.


"shadow" <shadow.arth@yahoo.com> wrote in message 
news:qe8123$q1r$1@trimpas.omnitel.net...
> "Sail"> Wrote in message:
>>Tarp kitko, salyklo gamybai nereikalingas grudu dziovinimas po daiginimo. 
>>Galima is karto malti sudygusius grudus ir juos naudoti.
>
>   - manau tai itakoja irangos specifika. Tais laikais (gal ir dabar) 
> suskaldyti tik ka sudygusi bei minksta/'skysta' (drekinamas kad dygtu) 
> gruda ne taip jau paprasta. Geriausiu atveju pavyks isgauti kazka panasaus 
> i dribsnius, kas gal nera blogai. Tu laiku irengimai nuo dregmes 
> veldavosi, kisdavosi ir isgaudavo neaiskia kose
>
>>Yra teke ragauti labai neblogos dzukiskos samanes.
>
>   - oi, ir kur tiktai nebuta...
> Pirmoji kryptis dzukija, veliau ir zemaitija, po to dar vidurio Lietuvoje 
> ieskota. Derinau atostogas su teviskes pazinimu, bei tskant kulinarinio 
> paveldo paieskomis :)
> Siaip buvo visai fun, nors paveldo taip ir nerasta
> -- 
> shadow
>
>