Tema: Re: gelezies papildymo naturalus metodai
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-07-08 12:52:24
mda. pienas, keushinei.. koks tu fkin vegetaras?!?!
na ben tiek gerai kad bent jau posporo ish zuvies gauni, bet zuvis irgi 
gyvunas jeiguka ;)


"Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
news:h31pn1$cj6$1@trimpas.omnitel.net...
> turiu keleta vegetarisku patiekalu knygu virtuveje. Paprasta diena 
> nedaznai gaminu, nes visiskai nera laiko, t.y. jei greiti pusryciai - tai 
> pienas arba jogurtas uzpiltas ant kokiu nors sausu pusryciu, ale javainiu, 
> cornflake'su ir pan. arba virtas, keptas kaiusinis/omletas (kiausiniene 
> vienas pazystamas gyresi mokas iskepti gal 15 budu :) na as ju visu 
> nezinau) arba jei turiu truputi laiko ryte tai issiverdu kose (grikiu 
> paprstai, su sviestu ir pienu, arba aviziniu dribsniu, arba manu, arba 
> soru....), ai dar varskes sureliai ryte labai megstu.
>
> Pietus, deja, visada valgau kavinese. Siaip, manau, kiekvienam reikia 
> atrasti savo kavine, kur normaliai gamintu, "nesustotu" skrandis, ir kaina 
> normali butu. Su laiku nemesisku patiekalu pasirinkimas lietuvos kavinese 
> dideja. Dabar - tai ne pries 5-7 metus  :)
> Zuvies patiekalai su ryziais ir ne tik, lietiniai su varske, su suriu, 
> darzoviu uzkepai, darzoviu plovai, visokie mieliniai blynai. Sitie 
> patiekalai nors ir ne indiski, bet vegetariski, be mesos. Tenka valgyti 
> kas yra.
>
> Darbe per diena visokiu zaliu arbatu pageriu, riesutu pagriauziu (labai 
> sveika, baltymai dxr.), koki obuoli kita iki piet, po pietu banana ar 
> siaip kazka.
>
> Vakare, jei mieste, stengiuosi kokiu salotu suvalgyti (pries miega 
> neprisivalgyti). Jei namie - kazka lengvo pasidaryt, priklausomai nuo 
> laiko, ar is vegetariskos knygos, arba tiesiog kazka. Pvz makaronu su tunu 
> arba su saldziu kokosu-sokoladiniu padazu (pats sugalvojau si recepta, 
> truputi isikirtes i indusu virtuves niuansus)
>
> Savaitgaliai - tai mano megstamiausias metas, kai galiu tikrai kazka 
> pasigaminti namie is tikru indisku vegetarisku patiekalu, pasikviesti 
> draugu ir juos vaisinti.
> Nezinau net ka konkreciai pavardinti - ju yra galybe. Cia tiesiog reiketu 
> ragauti :)
>
> Lengvi uzkandziai, puriai - ale duoneles, catniai - padazai, blynai, 
> troskintos darzoves, gaivieji gerimai, jogurtai, jogurtu gerimai, sriubos. 
> Kiekviename patiekale suderinta didziule skoniu ivairove, kuri pasiekiama 
> prieskoniu deka.
>
> Tikrai kas pakainuoja - tai prieskoniai. Bet karta nusipirkes, naudoju 
> juos ilgai. Didele dalis indisku prieskoniu (tokie kaip karis, garstyciu 
> seklos, kardamono ankstys, kurkuma, anyziaus seklos, asafetida), taciau 
> taip pat ir visi iprasti - kmynai, petrazoles, krapai, pipirai.
>
> Sakyk, jei kazkas konkreciai domina
>
> Dex
>
> Bacilas wrote:
>> papasakok ka tu valgai, nes rasai, kad pigu, paprasta pasidaryti ir t.t. 
>> Idomu visos dienos patiekalai.
>> Man nervas ima, kai nuejus i parduotuves as nieko nenoriu ir nerandu ka 
>> valgyti :-/
>>
>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>> news:h31ggv$tkl$3@trimpas.omnitel.net...
>>> kol kas gyvenu gerokia pigiau, nei tada, kai pirkdavau mesa.
>>> O kaip bus - niekas nezino.
>>