Tema: Re: Q: Darbo salygu keitimas
Autorius: T:\)
Data: 2010-02-23 14:58:41
"Linas Petkevičius" <linas@NONONOinfonova.lt> wrote in message news:hm0hvo$cj$1@trimpas.omnitel.net...
>> Dabar gi valdzia siulo rasyti pareiskima iseiti is darbo. Kyla klausimas 
>> ar gali vienasaliskai perkelti darbuotoja i kita darbo vieta?
> 
> Ne.
 
Na nesakyciau taip vienareiksmiskai. Perkelti i kita darbo vieta jei tai supranatma kaip kitokio darbo atlikoma, tai tada tikria negalima be darbuotojo sutikimo. Taciau jei tai kalbame apie perkelima is darbo pvz "kasinsinke parduotuveje vilniuje gedimino gatveje" i "kasisninke parduotuveje vilniuje savanoriu gatveje" tai tada jau butu darbo vietoves keitimas. Toliau, gi pagal reikalavimus, darbo sutrtyje turi buti norodytos darbo pareigos ir darbo vieta (vietove, padalinys). Jei surtyje irasyta "vilnius" tai darbo vietos keitimas Vilniaus miesto ribose nebus perkelimas. 
Beje del vietoves keitimo dk rso stai ka:
221 straipsnis. Garantijos ir kompensacijos priimant arba perkeliant į kitoje vietovėje esantį darbą 

1. Visais atvejais, kai darbuotojas priimamas arba perkeliamas dirbti į kitą vietovę (išskyrus priėmimą dirbti bei perkėlimą jo paties prašymu), jam mokama:

1) paties darbuotojo ir jo šeimos narių kelionpinigiai;

2) turto pervežimo išlaidos;

3) dienpinigiai už kelionėje išbūtą laiką;

4) darbo užmokestis už išsiruošimo į kelionę ir įsikūrimo naujoje vietovėje laiką, bet ne daugiau kaip už šešias dienas, taip pat už kelionėje išbūtą laiką.

2. Kolektyvinėse ar darbo sutartyse gali būti nustatytas ir kitų išlaidų, susijusių su persikėlimu, apmokėjimas (vienkartinių pašalpų forma ir kt.).

3. Jei darbuotojas priimamas dirbti ar perkeliamas į kitoje vietovėje esantį darbą paties prašymu, šio straipsnio 1 dalyje nurodytos išmokos gali būti nustatomos šalių susitarimu.