Tema: Re: Beveik i tema
Autorius: CinCas
Data: 2009-03-04 02:20:47
tai jei ji kepa tas pachais bulkutes kaip ir visi tai taip, nes ta 
institucija, kuri ta reikala prizhiuri   (aciprashau man neuzhsilaike tas 
pavadinimas galvoje) turi standartus to produkto gamybos laikymo ir pan., 
pas save ir tokiu atveju bobutei nereikia ishrasti dvirachio. tai chia 
sutrumpeja kelias bobutei kuri nori pardavineti bulkutes.
bet jei nori nauju budu gaminti maista (kaip jiems atrodo) tai tada turi 
pasidaryti tuos standartus, tiksliau kaip suprantu tu jiems siunti produkta, 
o jie tyrineja kiek jis ten gali stoveti ir pan.
"pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
news:gojvc1$hch$1@trimpas.omnitel.net...
>  Siandienykste ponia sake, kad sertifikatu bobutei nereiketu.
> Pakaktu rasytines recepturos ir technologijos aprasymo.O gal netaip 
> supratau. Bet dabar aiskiau, kodel visi armeniski restoraneliai vadinasi
> Ararat :)
>
>
> CinCas rašė:
>> galiu ish savo patirties pasakyti, kad visos shitos dokumentacijos kruva 
>> buvau susirinkes ir liudijimus ir tt ir tp.
>> kadangi darytis savo patalpas smulkiam verslui yra absoliuti savizhudybe, 
>> tai mintis buvo nuomotis patalpas veikianchiame restoranelyje ir ten 
>> ateiti viena ar dvi dienas i svaite, pasigaminti ka reikia ir visa ta 
>> parduoti kitiems tashkams ar pan.
>> tachiau atejo ponia ish veterinatrijos tarnybos ir patikrinusi mano visus 
>> turimus dokus ir ta restoraneli ishrashe dokumenta, kad aceit ta vieta 
>> man dirbti nepritaikyta ir prirashe visokiu punktu kaip ir kodel, kuriu 
>> dauguma yra visishkai absurdishki. tuo tarpu ta kavinuke dirba iki 
>> shiolei ir vargo nemato,. bet ash joje negaliu dirbti....
>> taip pat jeigu norima gamintis kazhka idomesnio(kitokia gamybos 
>> technologija, nei tarkim bulkuchiu su kopustais ar kebabu)individualus 
>> gamintojas turi pasidaryti produkto sertifikavima t.y. siusti meginius i 
>> laboratorija, nustatyti dregmes, galiojimo terminus ir visokius kitokius 
>> marazmus, kas kainuoja laika ir pinigus. kai tuo tarpu veikianchiam 
>> restoranui pakanka tik technologines lenteles ar recepturos.
>> taigi viska susumavus gaunasi dxja visokiu popierizmu, debilizmu, 
>> patepimu ir kitokio bredo, kuriam ishsrebti turi buti ne smulkus 
>> verslininkas megstantis savo amata, bet vadybininkas, tada teisininkas ir 
>> tik tada virejas/kepejas ir prie viso to su daug pinigu ir pazhinchiu.
>> tai aciprashau ash gal geriau padirbsiu kitur, kur nereikia tokios 
>> nesamones ishsrebti ir poto zhilti puse gyvenimo, kad kapeika atgautum ar 
>> duok dieve vel koks istatymas nepasikeistu ir uzhkrautu ant sprando dar 
>> nashtos bereikalingos.
>>  kitas galimas variantas ieshkotis kazhkokiu tai verslo partneriu ir 
>> daryti imone ir pan, kas jau nebera toks jau smulkus verslas ir prasideda 
>> visokie isipareigojimai kas tolygu kilapai ant kaklo....
>>
>> taip pat ishsiimant ta maisto gamybos liudijima tetos buvo labai 
>> nustebusios, nes ant vilniaus tai yra vienetiniai dalykai ant vienos 
>> rankos pirshtu suskaichiuojami ir tai ish senu laiku uzhsilike, manychiau 
>> vienas ish ju yra ta bobute kalvareikoj kuri kepa duona ir sausainius bei 
>> pyragus
>>
>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
>> news:gojduo$ps5$1@trimpas.omnitel.net...
>>>   Leidimus gaminti ir prekiauti maisto produktais isduoda
>>> veterinarijos tarnyba.
>>>   Tarnautoja gana maloniai, bet tiek pat ir arogantiskai papasakojo,
>>> kad leidimo gaminti maisto produktus pardavimui niekaip negausi.Reikia 
>>> turet cecheli,kuris atitiktu reikalavimus.O tokio cechelio
>>> nei viena bobute Kauno rajone neturi:)
>>> O stai dokumentu sarasas:
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Kokie dokumentai reikalingi norint gauti maisto tvarkymo subjekto 
>>> patvirtinimo pazymejima?
>>> 1. Subjektai del pazymejimo gavimo turi kreiptis i teritorines 
>>> Valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas ir pateikti:
>>> 1.1. prasyma gauti pazymejima (laisva forma);
>>> 1.2. subjekto registracijos pazymejimo (verslo liudijimo) ir nuosavybes 
>>> arba pastato, patalpu nuomos sutarties kopijas;
>>> 1.3. subjekto projekta su patalpu, irenginiu isdestymu;
>>> 1.4. maisto tvarkymo proceso aprasyma, projektines gamybos apimtis 
>>> (viesojo maitinimo subjektai - vietu skaiciu), darbuotoju skaiciu, 
>>> norminius dokumentus (standartus, technologines instrukcijas ir kt.);
>>> 1.5. geriamojo vandens laboratoriniu tyrimu duomenis (jei reikia);
>>> 1.6. subjekto vadovo patvirtinima del RVASVT principais pagristos 
>>> savikontroles sistemos diegimo vadovaujantis Lietuvos higienos normos HN 
>>> 15: 2005 "Maisto higiena" (Zin., 2005, Nr. 110-4023) (toliau - HN 15) 
>>> nuostatomis;
>>> 1.7. sutarti su akredituotaja ar atestuotaja laboratorija del numatytu 
>>> laboratoriniu tyrimu atlikimo (jei reikia);
>>> 1.8. darbuotoju sveikatos ziniu pazymejimus su zymomis apie sveikatos 
>>> mokymo programu isklausyma;
>>> 1.9. asmenu medicinines knygeles (sveikatos pasas) F 048/a su zyma 
>>> "Dirbti leidziama";
>>> 1.10. ekspertizes protokola.
>>>
>>> 2. Ekspertizes protokolo teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos 
>>> tarnybai pateikti nereikia siems subjektams:
>>> 2.1. kaimo turizmo sodyboms, kioskams, laikinoms patalpoms, sandeliams, 
>>> degalinems, smulkiuju prekiu automatams, maisto pardavimo automobiliams, 
>>> vezimeliams, gatves prekeiviams;
>>> 2.2. bendrojo lavinimo mokykloms, aukstesniosioms ir aukstosioms 
>>> mokykloms, asmens sveikatos prieziuros istaigoms, socialines globos ir 
>>> rupybos istaigoms, vaiku poilsio stovykloms, viesbuciams, jei turimas 
>>> leidimas-higienos pasas, isduotas pagal Leidimo-higienos paso isdavimo 
>>> taisykliu, patvirtintu Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 
>>> 2005 m. kovo 21 d. isakymu Nr. V-180 (Zin., 2005, Nr. 41-1319), 
>>> nuostatas. Siuo atveju pateikiama leidimo-higienos paso kopija.
>>