Tema: Re: Ar reikalingos Stalino troikes Lietuvoje
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-10-12 08:48:15
> Keisti tu suvoki aukštų technologijų reikšmę. Nafig jos mums reikalingos 
> "duotos" ? Kam jos mums ? Mums jas reikia patiems gaminti, kad geras
> babkes iš jų pardavimo susirinkt.
> 
Tikrai taip. Visi zinome, kad is zemes ukio pragyventi, visumoje, neimanoma. Zemes ukis labiau skirtas ubagams tureti uzsiemima ir nemirti badu. Atkreipciau demesi i viena stereotipa, kad Lietuvoje reikalinga pramone. Panasu, kad su pramone bus lygiai tokia pati padetis. Ypac su ta, kuri gamina galutini produkta vartotojui.

Delfi cia nepatinka todel idedu is verslo ziniu.

"Latvijoje už NT permokėta 20 mlrd. Lt"
http://vz.lt/newsletter/straipsnis/2009/10/09/Latvijoje_uz_NT_permoketa_20_mlrd__Lt?readcomment=1&CommentID=11bd2efa-b6cd-4c16-96df-423c8264a6c3&readcomment=1#comment
Virspelnius gavo ne NT vystytojai, o visi tie, kurie gyveno is statybu. Iskaitant ir melynanosius. PERMOKEJO reiskai ne ka kita, o tai, kad is Latvijos zmoniu uzsienio bankai ISPLOVE 20 milijardu.
--
Gerai atsimenu kaip valdzios sluoksniuose buvo kalbeta, kad del Lietuvos visuomenes mentaliteto VALDZIA negali Lietuvos paversti normalia demokratiska valstybe. Tarp tu "oratoriu" buvo minimas ir pats Adamkus. Bet pasirodo musu valdzia sau perkasi iki siol limuzinus, moka pasakiskus atlyginimus (lyginant su didesne dalimi Lietuvos visuomenes), o elementariu savo PAREIGU visuomenei atlikti NEIGALI.

Man tik siandien, perskaicius si straipsni, lyg akys atsivere kaip buvo isplauti milijardai i vakarus. Nenukrypstant nuo temos apie Stalina uzduodu klausima, ar tik ne todel Rusija buvo atsitverusi nuo "kapitalistu". Atsakymas manes nedomina, nes Lietuva to padaryti negali. Kaip ir lukasenkine Baltarusija, kurioje demokratijos daug kartu daugiau, negu Gruzijoje...

Ir griztant jau prie temos. Tai kokia butu alternatyva Stalino troikems Lietuvoje, kad valstybes aparate dirbtu tinkami zmones. Kaip jau isitikinome tai atlyginimai tam jokios itakos neturi.

Toliau eilinis DELFI spamas. Skaityti nebutina.

rolandas, 2009 02 18 13:45
Del Lietuvos ekonomikos vystymo tai turiu toki realupavyzdi su mokslininkais VU chemijos fakulteto sukureme projektai kaip isvystiti nano technologijas lietuvoje. Projektas labai konkretus komercializuoti angliniu nano vamzdeliu gamyba ir pastatyti gamykla lietuvoje produktas visiskai aukstuju technologiju ir kaina nuo 2 iki 300 euru uz grama. rinka siam produktui auga po 30 000 kartu per metus ir mes lietuvoje turime mokslininkus kurie sias technologijas jau komercializavo uzsienije. Radom uzsienio banka kuris ivertino projekta ir sutinka finansuoti puse vertes tai parasem euro projekta ir pateikem ukio ministerijei tai kaip manot koks rezultatas. Ogi kaip visada susedo penki klerkai kurie kaimo turizmo projektus vertina ar statyti pirti ir kiek ji pakels lietuvos ekonomika ir nutare nefinansuoti. Tai pakalbejom su amerikonais projekta paskaite sako kada norit atvaziuoti dirbti tai dabar ir tikim kad is ten Goodlis verziasi i lietuva nors ten elektra 20 lietuvisku centu uz kilovatvalande o kiek zinau serverynui reikia elektros o ne momenklaturininku ir paezeres pirciu.

Auris, 2009 04 15 13:25
Taip, Lietuva prarado labai daug galimybiu prisivilioti labai stambiu korporaciju, kurios realiai ir intensyviai domejosi investuoti butent Lietuvoje, statydami gamyklas ir plesdami pramone. Taciau del nelabai aiskiu kai kada priezasciu investuotojai tiesiog isgenami is Lietuvos. Susidaro jausmas, kad investuotojai visiskai nereikalingi Lietuvai. Ilgai ieskojau atsakymo i si atsakyma. Ir neseniai gavau atsakyma is vieno gana auksto valdininko. Pasak jo, valdzia atstumia stambius investuotojus, nes bijoma, kad milziniskas investiciju srautas gali paveikti ekonomika, itin soktelti specialistu atlyginimai, dideti infliacija. Be to salies specialistu gali ir neuztekti, tektu tvarkyti ir prastinti darbo imigrantu dokumentu forminimo salygas. Tai yra valdziai tokio investuotojo atejimas reiskia daug darbo, kruvos nauju sprendimu ir t.t. ir t.t. O biudzetas paprastai is karto nepajunta tokiu investiciju naudos. Nes nori nenori, pradzioje reiktu tokiam investuotojui pasiulyti tam tikras nuolaidas, panaikinti dauguma biurokratiniu suvarzymu. Beje, cia as kalbejau apie automobiliu gamintoju korporacijas. Apie kitu korporaciju atejima esu tik girdejes, bet nezinau del ko jos pakeite savo sprendimus ir investavo kitose valstybese.

Linas Petkevicius 2009-10-03 11:28
"...teko cia nesenai kalbetis. Zmogus dare afigienas makles, vargo ir sakykim atvirai - nukniso kazkiek tai EU paramos. Nu ir uzteko durnumo girtis apie tai prie taureles. Sakau, o kur tu padejai ta parama ? Sako prisimeciau dar tiek pat ir nusipirkau verslui reikalinga iranga. Tai net uz valstybe gaila nebuvo - musu klientas su analogiska veikla ir tokia pacia iranga, darydamas viska oficialiai gavo 85% remima, ramia galva, svaria sazine (cia px aisku), plius nemokama reklama visoje rajonineje spaudoje."