Tema: Re: Giros gamyba. Neu?sigazavo.
Autorius: svyt
Data: 2016-08-01 21:05:53
As kiek darydavau, tai man po 3-6 valandu buvo pats tas gert, kita
 ryta jau visai rimta braske, nebeskani. Tik i saldytuva
 nekisdavau, tai ir fermentacija nestoja. O mieliu ant tu paciu
 razinu turi but, juk vynas be mieliu raugiamas, pakanka nuo
 vynuogiu. Kaip ir be cukraus, nebent nori laipsniu ir kuo
 greiciau.


-- 

svyt /e39



"Lapinas" <vkh710@gmail.com> Wrote in message:
> Nu a? darau taip:
> kepaliuk? Senoli? duonos suraikau ~7mm riekel?mis.
> ?kaitinu orkait? iki 215oC, pa?aunu du tinklelius (nu kaip skarda bet grotel?s). Temperat?ra krenta, laukiam. Po 20 minu?i? i?imu vir?utin? tinkliuk? riekeli?, po 25 min - kit?.
> Per t? laik? u?verdu 10 ltr vandens.
> Sumetu riekeles.
> Kai viskas atv?sta iki 35oC i?griebiu riekeles, nuko?iu ir papildau vandens iki 10 ltr. Supilu 600g cukraus, sauj? razin? ir  14g saus? Sauda mieli?. ?ia b?na apie 22 val vakaro.
> Ryte nugriebiu putas (tiksliau ka?kokius put?sius) ir palieku iki vakaro.
> Vakare nugriebiu likusias putas, pilstau ? butelius ir ki?u i?kart ?aldytuvan.
> 
> Tai vat tris kart viskas buvo gerai, o paskutin? kart? ka?kaip nesureagavo. 
>   
> Pagrindinis skirtumas:
> vis? laik? naudodavau UAB "Baltasis pyragas" "Bemiel? juoda duona nukainuota", paskutin? kart? "Garliavos duona" gamybos "Senoli? duona". Su senoli? duona geriau gavosi paruo?ti mis?, su bemiele geriau gaudavosi r?gimo procesas. Bet, jau?iu, duona negal?jo ?takos tur?t.
> 
> "Audrius" <xkalvisx@gmail.com> wrote in message news:nnke68$eii$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Miel?s, kaip suprantu, supili, dauginasi ir bezda c2h5oh. Ar gali b?ti, kad 
>>> j? buvo per ma?ai ir visos i?sibezd?jo ir numir?? Nes kibire burbuliukai kil 
>>> ir susidar? puta,
>> 
>> Putas visada nugraibau. Paprastai i? vakaro i?tirpdau cukr? giroje ir kai jis i?tirpes, o gira atv?susi, supilu ir i?mai?au mieles, o i? ryto nugraibau putas(jei tokios yra) ir ? butelius sud?jes po kelias razinas(geltonas) supilstau ir i?karto dedu ?aldytuvan. Kit? ryt? jau galima gerti. I?silaiko daugma? savait?, v?liau baisu butel? atidarin?ti, nes ?iauriai putoja, bet alkoholio dar n?ra, ma?daug po pusantros savait?s jau n?ra skani jinai.
>> 
>>> Tiesa, su cukrum ?domiai buvo: pasirodo, prastai i?mai?iau, nes kai pils?iau 
>>> tai ka?kiek ant dugno buvo lik?, gal miel?m maisto pritr?ko? 
>> 
>> Nei?tirpes giroje cukrus = n?ra cukraus pa?iame skystyje = miel?ms badas.
>> 
>> 
>>> 
> 


----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/