Tema: Re: Giros gamyba. Neuþsigazavo.
Autorius: Lapinas
Data: 2016-07-29 22:26:28
Dekui. Panašu, kad taip. Patobulinsim procesa šiuo etapu.

P.S. Nežinau kodel iki šiol gaudavosi užsigazuot. Cukru dedu "ant ribos", nemegstu saldžios, tai tas neištirpes ir bus priežastis: mieles jau buvo "išsikvepe" kai pilsciau.

"Sail" <bambarbya.kirgudu@gmail.com> wrote in message news:nnfn3u$hoj$1@trimpas.omnitel.net...
> Bet procedura tarsi tokia:
> 
> supili mieles, duodi parugt kiek laikai reikalinga, tada supilstai ir 
> butelius ir palieki siltai kol uzsigazuoja.
> 
> Tada kisi i saldytuva, kad galutinai stabdyt rugimo procesa.
> 
> T.y. uzsigazavimas vyksta laikant uzdarytam butely siltai. Jei atsalo per 
> greitai, rugimas nustojo, nepakako CO2 ir turi ka turi.
> 
> "Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message 
> news:nnfdna$cre$1@trimpas.omnitel.net...
>> Laba diena,
>> praeità kartà gira "neuþsigazavo", kas galëjo bût? Per maþai mieliø? Per 
>> ilgai rauginau?
>>
>> Mielës, kaip suprantu, supili, dauginasi ir bezda c2h5oh. Ar gali bûti, 
>> kad jø buvo per maþai ir visos iðsibezdëjo ir numirë? Nes kibire 
>> burbuliukai kil ir susidarë puta, bet kai iðpilsèiau ir palaikiau 
>> ðaldytuve, tai atsikimðdavo beveik negazuota? Gal nuo karðèio þuvo, bet 
>> visada supildavau sausas mieles á 35oC girà ir jos neþûdavo.
>>
>> Tiesa, su cukrum ádomiai buvo: pasirodo, prastai iðmaièiau, nes kai 
>> pilsèiau tai kaþkiek ant dugno buvo likæ, gal mielëm maisto pritrûko? 
> 
>