Tema: Re: Giros gamyba. Neužsigazavo.
Autorius: Lapinas
Data: 2016-07-31 16:54:57
Nu aš darau taip:
kepaliuką Senolių duonos suraikau ~7mm riekelėmis.
Įkaitinu orkaitę iki 215oC, pašaunu du tinklelius (nu kaip skarda bet grotelės). Temperatūra krenta, laukiam. Po 20 minučių išimu viršutinį tinkliuką riekelių, po 25 min - kitą.
Per tą laiką užverdu 10 ltr vandens.
Sumetu riekeles.
Kai viskas atvėsta iki 35oC išgriebiu riekeles, nukošiu ir papildau vandens iki 10 ltr. Supilu 600g cukraus, saują razinų ir  14g sausų Sauda mielių. Čia būna apie 22 val vakaro.
Ryte nugriebiu putas (tiksliau kažkokius putėsius) ir palieku iki vakaro.
Vakare nugriebiu likusias putas, pilstau į butelius ir kišu iškart šaldytuvan.

Tai vat tris kart viskas buvo gerai, o paskutinį kartą kažkaip nesureagavo. 
  
Pagrindinis skirtumas:
visą laiką naudodavau UAB "Baltasis pyragas" "Bemielė juoda duona nukainuota", paskutinį kartą "Garliavos duona" gamybos "Senolių duona". Su senolių duona geriau gavosi paruošti misą, su bemiele geriau gaudavosi rūgimo procesas. Bet, jaučiu, duona negalėjo įtakos turėt.

"Audrius" <xkalvisx@gmail.com> wrote in message news:nnke68$eii$1@trimpas.omnitel.net...
>> Mielės, kaip suprantu, supili, dauginasi ir bezda c2h5oh. Ar gali būti, kad 
>> jų buvo per mažai ir visos išsibezdėjo ir numirė? Nes kibire burbuliukai kil 
>> ir susidarė puta,
> 
> Putas visada nugraibau. Paprastai iš vakaro ištirpdau cukrų giroje ir kai jis ištirpes, o gira atvėsusi, supilu ir išmaišau mieles, o iš ryto nugraibau putas(jei tokios yra) ir į butelius sudėjes po kelias razinas(geltonas) supilstau ir iškarto dedu šaldytuvan. Kitą rytą jau galima gerti. Išsilaiko daugmaž savaitę, vėliau baisu butelį atidarinėti, nes žiauriai putoja, bet alkoholio dar nėra, maždaug po pusantros savaitės jau nėra skani jinai.
> 
>> Tiesa, su cukrum įdomiai buvo: pasirodo, prastai išmaičiau, nes kai pilsčiau 
>> tai kažkiek ant dugno buvo likę, gal mielėm maisto pritrūko? 
> 
> Neištirpes giroje cukrus = nėra cukraus pačiame skystyje = mielėms badas.
> 
> 
>>