Tema: Re: Giros gamyba. Neužsigazavo.
Autorius: Audrius
Data: 2016-07-31 11:51:20
> Mielės, kaip suprantu, supili, dauginasi ir bezda c2h5oh. Ar gali būti, kad 
> jų buvo per mažai ir visos išsibezdėjo ir numirė? Nes kibire burbuliukai kil 
> ir susidarė puta,

Putas visada nugraibau. Paprastai iš vakaro ištirpdau cukrų giroje ir kai jis ištirpes, o gira atvėsusi, supilu ir išmaišau mieles, o iš ryto nugraibau putas(jei tokios yra) ir į butelius sudėjes po kelias razinas(geltonas) supilstau ir iškarto dedu šaldytuvan. Kitą rytą jau galima gerti. Išsilaiko daugmaž savaitę, vėliau baisu butelį atidarinėti, nes žiauriai putoja, bet alkoholio dar nėra, maždaug po pusantros savaitės jau nėra skani jinai.

> Tiesa, su cukrum įdomiai buvo: pasirodo, prastai išmaičiau, nes kai pilsčiau 
> tai kažkiek ant dugno buvo likę, gal mielėm maisto pritrūko? 

Neištirpes giroje cukrus = nėra cukraus pačiame skystyje = mielėms badas.


>