Tema: Re: rūkyta mėsa truputį pagedo
Autorius: Indraja
Data: 2012-06-18 12:23:17
Gyvenau kazkada ne LT. Atsivezdavom po atostogu nemazai lasinuku, kumpio, 
desru.
Tai, ka ketini suvartoti - suvynioji i popierini ranksluosti, kad dregme 
sugertu, ir laikai kad ir maisely ar dezutej saldytuve, bet ne ilgiau 
savaite, dvi. Tuos popierius - reguliariai pakeiti, kad nebutu slapi. Visa 
kita "geri" - i folija arba maiselius ir i saldikli/kamera. Geri lasiniai, 
kad ir po puses metu, istraukti ir palaipsniuj atsildyti (is kameros ne i 
kambari, o pradziai i saldytuva) - kaip vakar rukinti, sviezi, saknus.
Bet visa tai galioja tik salto rukymo produktam. Jei jau apgliaumijo - 
gamink kopustiene su mesyte :)
Desras pagliaumijusias, esam labai skaniai orkaitej iskepe, po nuplovimo 
karstu vandeniu su actu.
Jei lasiniu didelis gabalas - nupjaustai apgedusiu ir kisi i kamera jei 
neketini ryt poryt valgyt.
Bet kokiu atveju, jei mesos produktai "slapi", ir tu nori, kad jie tokie 
isliktu - nieko nepatarsiu.
Desras, kumpius ir visa kita - reikia laikyt sausai ir leist apdziut, bet 
vesiai, kad negestu.
Cia mano tokia praktika :)
-- 
pagarbiai;
Indraja

"0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
news:jri7at$e2o$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
>
> Gavau lauktuvių iš LT kaimiškų [?] rūkytų dešrų, kumpio, lašiakų. Po 
> keleto dienų plastikiniuose maišeliuose dalis dešrų ir šoninė "apglito". 
> Bei kvapas toks pridvėsusios mėsos atsirado.
> Gal žinot, kaip atgaivint mėsą? Ir kur laikyt po to? [variantai - arba 
> šaldytuvas, arba kambarys +25 laipsniai].