Tema: Re: rūkyta mėsa truputį pagedo
Autorius: mindau
Data: 2012-06-18 09:56:15
nu druskos tirpalo tai manau visai nereikejo.. aliejus speju tam, kad 
sudarytu "apsaugine" plevele ir neleistu po to mesai smarkiai dziut.
popierius aisku neapsaugos... nuo to apsaugos tik koks nors sandarus 
polietileninis ar plastikinis indas, bet tada vel gliaumis..
as tokius gaminius vynioju i marle ir dedu i apatinius ale darzovem skirtus 
saldytuvo stalcius..


"0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
news:jrlsn4$4a2$1@trimpas.omnitel.net...
> nuploviau, pamerkiau į stiprų druskos tirpalą, nudžiovinau, šaldytuve jau. 
> žiūrėsim  :)
> o kam aliejus?
> beje, pastebėjau, kad šaldytuve laikoma mėsa sudžiūna. popierius turbūt 
> nuo to neapsaugos?...
>
> "mindau" <mindau@gmail.com> wrote in message 
> news:jrilpc$o6k$1@trimpas.omnitel.net...
>> na.. ziurint an kiek smarkiai ten apgedo..
>> as bandyciau nuplaut, isdziovint, desras ir kumpi siek tiek sutept 
>> aliejum,
>> suvyniot i medziaga ir sudet i saldytuva.. lasiakam aliejaus proceduras
>> praleisciau.
>>
>>
>> "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message
>> news:jri7at$e2o$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki,
>>>
>>> Gavau lauktuvių iš LT kaimiškų [?] rūkytų dešrų, kumpio, lašiakų. Po
>>> keleto dienų plastikiniuose maišeliuose dalis dešrų ir šoninė "apglito".
>>> Bei kvapas toks pridvėsusios mėsos atsirado.
>>> Gal žinot, kaip atgaivint mėsą? Ir kur laikyt po to? [variantai - arba
>>> šaldytuvas, arba kambarys +25 laipsniai].
>>
>>