Tema: Re: grietinėlės tolesnis likimas
Autorius: Ruta
Data: 2011-09-01 17:05:03
Am 01.09.2011 11:08, schrieb ALORA:
> tai kokią prasmę tada turi „lacto -“ varškės, sūriai ir jogurtai?

Realiai jokios, tik reklaminę. Gal tik sūriams yra šiek tiek prasmės, 
nes tradiciškai sūriai būdavo ilgai fermentuojami ir laktozę 
suskaldydavo, dabar, ypač pigieji, fermentuojami "ant greičio", ir ten 
gali jos būti likę daugiau.

O bet tačiau, Europoj laktozės netoleruojančų asmenų mažai, ne daugiau 
5%. Čia daugiau aktualu azijatams ir afrikiečiams. Nu bet kadangi 
genofondas maišosi, o reklamai gerai bet koks faktas, už kurio galima 
užsikabinti ir iš musės padaryti dramblį...