Tema: Re: grietinėlės tolesnis likimas
Autorius: lllll
Data: 2011-08-30 16:52:01
Šitas labai priklauso nuo to, kaip piene atsiskiria grietinėlė. Teko matyt 
pieną, kuriame grietinėlė niekaip neatsiskirdavo, taip ir likdavo toks 
riebus. O paprastai iš nusistojusio trilitrinio apie trečdalis - ketvirtis - 
grietinėlė. Gražiai nupylus ir dar palikus šiek tiek grietinėlės ant pieno, 
nereikėdavo jokio separatoriaus, ir grietinė normali - jei kiek išrūgų 
susidarydavo, nupili. Bet išrūgos ir parduotuvinėj grietinėj pasitaiko.
Jei nupylinėja taip, kad dar ir pieno prigriebia, ir pats pienas kūdesnis - 
tada nieko nuostabaus, kad ir grietinė skysta.

lllll

"Yvl"  wrote in message news:j3ip1q$mgg$1@trimpas.omnitel.net...

tokia "grietine" gaudavosi tiesiog nupylus grietinele.
separatorium riebalai atsiskirdavo kur kas geriau ir gaudavosi tokia, kaip 
parduotuvej :)

"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:j3ilk9$g2e$1@trimpas.omnitel.net...
> Jei grietine vadinate skysta riebu xujnia kuria kaime isdidziai vadina
> grietine, tai galite pasilikti ja sau, tegu ji ten ir toliau rugsta