Tema: Re: Bazilikų ir limečių ledai
Autorius: Justas
Data: 2011-06-27 18:42:14
limeciu sultys ir spaudziamos ir blenderiuojama tada, kada jau nebezinai 
kaip raskazytis ir VOKIECIUOSE pamirsti lietuviu kalba.
siaip tai yra zalioji citrina (vokiskai limette), nors ka cia mums 
runkeliams zinot kaip geriau :)

2011.06.27 15:51, Gipsas rašė:
> na ir kas do daiktas tos limeciu sultys?
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message
> news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net...
>> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis
>> dalintis nepageidaujama :)
>> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug
>> cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti
>>
>> 8 šakelės baziliko (tik lapai)
>> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo)
>> 1 arb. š. limečių sulčių
>> 3 kiaušų baltymai
>> 3 valg. š. cukraus
>> 1 žiupsnelis druskos
>>
>> Ruošimas
>> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai
>> sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies.
>> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo,
>> vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti
>> grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi
>> sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min...
>> Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į
>> metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus
>> šaldymo metu suplakti).
>> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis
>>
>>
>