Tema: Re: ka daryti su per saldziu obuoliu vynu
Autorius: heilandzack
Data: 2009-11-20 21:04:41
vytas rašė:
> Geriausia is cukraus koncentracijos skaiciuoti. Is 1 proc koncentracijos 
>  cukraus isiena 0.6 proc alkoholio turyje.

> 
visai ne, nėra jokios garantijos, kad kiek cukraus bedėsi, visas jis į 
alkoholį pavirs. Labai daug priklauso nuo mielių sveikatos. Mielės 
miršta prie tam tikros alkoholio koncentracijos.  Vienos mielių rūšys 
pakelia didesnę alkoholio koncentraciją, kitos mažesnę.
Dariau eksperimentą- du indus raugiau vienodai, tik į vieną dėjau vyno 
mielių , į kitą nedėjau. Tas kur be vyno mielių gavosi alaus stiprumo, 
su mielėm gavosi stipresnis, pagal savo apsvaigimą manau apie 10% vol.