Tema: Re: ka daryti su per saldziu obuoliu vynu
Autorius: vytas
Data: 2009-11-12 23:54:12
Pas mane jeu ketvirta savaite burbuliuoja. Aktyvi fermentacija kokias 
3-4 dienas tesesi. Dabar po burbula kas minute. As dali cukraus keiciau 
gliukoze ir fruktoze. O mieles jas skaido leciau, negu runkelini cukru.



Povilas wrote:
> Teisingas pastebejimas! Bet vat klausimas kur gaut teisingu kulturiniu 
> mieliu? Aisku , galima pirkt is medeja.lt , bet su tom mielem kazkas ne 
> taip yra - man jos savo struktura ir kvapu labai panasios i kepimo 
> mieles ir ju poveikis kazkoks atominis - procesas pradeda vykt tiesiog 
> atomu skaidymosi grandines principu ir greiciu,bet labai greit sustoja.
> Bet jei vynas nesigavo ,tai galima pabandyt tokiu budu pataisyt, juo 
> labiau,kad tos mieles kainuoja apie 6 -8 lt .
> 
> "vytas" <vytasra@gmail.com> parase naujienu 
> news:hddo1u$aom$1@trimpas.omnitel.net...
>> Geriau jau nusipirkti kulturiniu mieliu ir pratesti.
>> Itariu, laukines zuvo prie kokiu 5 laipsniu.
>>
>>
>>> Uzraug nedideli kieki svieziu sulciu is naujo ir supilk i nustojusi 
>>> rugti vyna. Procesas atsinaujins, jei ten alkoholio koncentracija dar 
>>> nesiekia 12 laipsniu.
>>>> Taip jau gavosi, kad buvo supilta per daug cukraus i vyna, kuriame 
>>>> nebebuvo mieliu...
>>>> Jis gavosi silpnas bet laabai saldus.
>>>> Imanoma isgelbeti?
>>>>
>>>> G2
>>>>
>>>
>>>
>