Tema: Re: spirgai
Autorius: Dautarte
Data: 2011-04-12 12:55:45
Pati tik karta gaminau - skanu, bet perdaug riebalu, todel valgau tik pas ka 
nors t.y. retkarciais ;) As laikiausi draugiu nurodymu ir ejau klasikiniu 
keliu - gaminau 50/50 su sonine. Tiesa sakant, papilves net nemaciau 
parduotuveje. Bet manau, kad galima. Nesvarbu is kokios dalies gaminame, 
visada reikia stengtis, kad "liesa" mesa patektu i puoda kuo veliau - 
idealiai pabaigoje su svogunais ir prieskoniais, kitaip ji labai issauseja 
ir sukieteja.

"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:io15eh$l7g$2@trimpas.omnitel.net...
| Norejau gerbiamos Dautartes paklausti ar galima sitam reikalui panaudoti
| kiaules papilve ?
|
| Dautarte wrote:
| > Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais
| > cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais
| > tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir 
gaminamas
| > ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu -
| > dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines
| > riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti 
mesmale,
| > bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek 
tiek
| > vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis
| > pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai 
lasiniai
| > beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai 
pjaustyti
| > svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, 
kartais
| > cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai
| > apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti
| > kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent 
viena
| > diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas 
yra
| > trumpesnis.
| >
| >
| > "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message
| > news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net...
| > | As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai
| > | anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin 
ka
| > | tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten.
| > |
| > |
| > | Seitan wrote:
| > | > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, 
meti I
| > | > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus 
svogunus,
| > | > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda 
ir
| > | > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi 
ant
| > | > duonos ir valgai su marinuotu agurku.
| > | >
| > | >
| > | > "trickyvic"  wrote in message 
news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net...
| > | >
| > | > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi
| > | > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina.
| > | > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) 
prieskoniai
| > | > ir ttt.
| >