Tema: Re: spirgai
Autorius: Dautarte
Data: 2011-04-12 11:03:01
Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais 
cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais 
tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir gaminamas 
ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu - 
dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines 
riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti mesmale, 
bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek tiek 
vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis 
pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai lasiniai 
beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai pjaustyti 
svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, kartais 
cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai 
apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti 
kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent viena 
diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas yra 
trumpesnis.


"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net...
| As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai
| anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin ka
| tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten.
|
|
| Seitan wrote:
| > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, meti I
| > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus svogunus,
| > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda ir
| > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi ant
| > duonos ir valgai su marinuotu agurku.
| >
| >
| > "trickyvic"  wrote in message news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net...
| >
| > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi
| > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina.
| > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai
| > ir ttt.