Tema: Re: tradicine lietuviska duona
Autorius: CinCas
Data: 2009-03-02 17:25:33
tai toki batona labai paprasta ir pachiam orkaiteje ishsikepti ish vandens, 
pieno, mieliu, miltu ir sviesto jei norisi. nesudetinga ir po poros h darbo 
galima visai savaitei pasigaminti.
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:gogrpu$gor$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
> news:gogr4u$fh2$1@trimpas.omnitel.net...
>
>> 1.i duona pradeta deti labai daug purikliu, del kuriu ji pasidare minksta 
>> kaip siuolaikiniai batonai
>
> Nebuvau didelis batono nusilenkejas jaunysteje,nesu juo ir dabar.Bet kai 
> reik padaryt kokius sumustinius,tai galima iseit is proto kol pavyksta 
> uztept sviesta ant siuolaikiniu raikytu batonu.
> Bet turiu tokius pazystamus,turincius zydisko kraujo,kurie labai atidziai 
> renkasi maisto produktus.Tai pastebejau,kad anie naudoja Vilniaus duonos 
> tradicini batona nepjaustyta.Kelis sykius ji pirkau,tai pastebejau,kad jis 
> gerokai skiriasi savo struktura nuo visu likusiu - jis yra kietesnis ir 
> "tankesnis'.
>