Tema: Re: Rekomendacija: Buffalo Wings
Autorius: Edvinas
Data: 2010-03-03 11:10:26
On Wed, 3 Mar 2010 10:17:21 +0200, TranZOO wrote:

> nutai recepta 'v studiju' !

Darau „iš akies“, tav visi kiekiai tik apytykslūs.

200 ml grietinės
200 ml majonezo (Slobodos „Provansal“)
arbatinias šaukštelis Vorčesterio padažo
Pusė šaukštelio garstyčių miltelių, maltų juodųjų pipirų
sūrio su mėlynu pelėsiu (geriau trapus) - dedu iš akies tiek, kad pasėmus
padažą arbatiniu šaukšteliu jame būtų keletas sūrio gabaliukų. Turbūt iki
100g sueina.

Darymas elementarus: sumaišome sudėtines dalis ir paliekame šaldytuve bent
pusdieniui tam, kad sūrio skoniu persismelktų visas padažas. Aš paprastai
padažą susimaišau iš vakaro, o kitą dieną naudojame. Druskos nereikia,
padažas įgaus sūrumo nuo sūrio.

Dar primygtinai rekomenduoju naudoti Slobodos Provansal majonezą. Tuoj
paaiškinsiu kodėl. Bedarant su kitais majonezais, padažas būdavo naudotinas
tik 1-2 dienas, paskui jis labai smarkiai suskystėdavo. Paskutinį kartą
dariau su tuo išgirtuoju Slobodos Provansal ir, mūsų visų nuostabai,
padažas po kelių dienų vis dar buvo tirštas. Nežinau ar tai tikrai majonezo
nuopelnas (gal pelėsis sūryje koks kitoks pasitaikė), bet toks įspūdis, kad
būtent jis padėjo.

-- 
Edvinas