Tema: Re: Meanwhile in UK
Autorius: RaR
Data: 2010-05-26 21:23:48
Jau rašiau kad globalizacija yra parankesnė žemesnių pajamų šalių darbo žmonėms. Jie turi galimybę pabėgti į aukštesnio uždarbio zoną. Vat aukštesnio pragyvenimo lygio šalių darbo jėgai blogiau - jie ne tik kad neturi kur pabėgti, bet sunkmečiu dar susiduria su pigesnės darbo jėgos antplūdžiu.

 


"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:htjj4l$j0u$1@trimpas.omnitel.net...
> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:htiin1$3r1$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jei ekonomikoje visiems pajamos sumažėtų 10-20 proc., nebūtų didelės problemos. Bėda ta, kad daugeliui jos sumažėja daug mažiau, o dalis netenka darbo ir pajamų  - jiems tai tikrai blogai. Be to daugeliui kitų atsiranda psichologinis spaudimas kad neteks pajamų ar jos smarkiai sumažės.
> 
> Tai ir labai geras scenarijus. MKN, vienintelis kapstymosi iš situacijos kelias - tai tų, kurie pasitraukia iš aktyvios darbo rinkos arba sugebėjimas sukurti savo, kad ir mikro verslą, arba emigravimas. Nes kita alternatyva - tai daryti pas save Kinijos/Indijos/VE su imigrantais modelį "endless supply of cheap labourforce". O ji, vėlgi MKN, - dar didesnis ragas, ypač socialinei struktūrai, gyvenamajai aplinkai, ekologijai.
> 
> O psichologinis spaudimas tik parodo, kad gyvenimas tapo excesyvus ir priklausomas nuo civilizacijos. Paprasčiausiai atskaitos taškų intervalas per siauras, todėl ir stresas.