Tema: Re: Meanwhile in UK
Autorius: RaR
Data: 2010-05-26 13:53:16
"lasaZ" <dainius.u%protect@gmail.com> wrote in message news:htis4a$itm$1@trimpas.omnitel.net...
>o bet tačiau germanai visada buvo griežtos fiskalinės politikos šalininkai - netgi infliaciją į Mastrichto kriterijus įtraukė per jų iniciatyvą. 
> Kai kas sakė, kad tokia politika ir buvo jų ilgalaikio sąstingio priežastis. Iš kitos pusės, kai pas juos nebuvo politinės valios ir įpročių formuoti burbulo, tai jie niekur toli neužlipo, bei niekur ir nenusileido pagreitintais tempais. Kažkiek pakilo ant auto exporto (kas dabar beviltiškai užlūžo) ir ant įvairių įrengimų gamybos (čia fliukų inžinieriai kaip žinia turi galios). 


Na, ne taip jau ir visada. Tiesiog turi labai skaudžią patirtį - Veimaro respublika su hiperinfliacija, Hitlerio atėjimu ir t.t.

O dėl sąstingio - tai kaip pavadinsi. Ilgą laiką Vokietija yra bene daugiausiai eksportuojanti pasaulio šalis. Gal tas BVP kilimas ir nebuvo įspūdingas. Bet tos šalys, kurios savo BVP kėlė besiskolindamos ir už skolintas lėšas importuodamos, dabar priėjo liepto galą.

Tai euras dėl to greitai ir įgijo savo svorį, kad buvo sukurtas pagal doičmarkės modelį ir dalinai perėmė doičmarkės prestižą. Bet pietiečiai dabar vis labiau purkštauja ir pradeda keisti taisykles. Jų valdžios nemoka surinkti mokesčių, bet labai mėgsta išlaidauti, todėl subalansuotas biudžetas prieštarauja jų natūrai.