Tema: Re: civilinis ieskinys
Autorius: BeBrave
Data: 2010-05-21 16:21:34
be va veliau dar vienas komentaras:
Iš LAT senato nutarimo nr.1 
"Sąžiningas asmens kreipimasis į valstybės institucijas dėl pažeistų teisių ar interesų gynimo bei pranešimas apie padarytus ar daromus teisės pažeidimus nėra asmens garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimas (Konstitucijos 28 str., 33 str. 2 d., BPK 125 str., ATPK 16-asis skirsnis ir kt.)"

Panaudojus elementarias logines operacijas gauname:

" NESąžiningas asmens kreipimasis į valstybės institucijas dėl NEVA pažeistų teisių ar interesų gynimo bei pranešimas apie padarytus ar daromus teisės pažeidimus YRA asmens garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimas"

Taigi manyčiau, visiškai nesvarbu ar asmuo kreipėsi į policija, teismą, veterinarijos tarnybą, gaisrinę, laikraštį ar net į bažnyčia, ir ar pranešė apie nusikaltimą, atp pažeidimą, civilinį deliktą, ar ddį pažeidimus.

Paskleistomis laikomos žinios: paskelbtos per visuomenės informavimo priemones - knygas, laikraščius, žurnalus, biuletenius ar kitus leidinius, televizijos, radijo programas, kino ar kitą garso ar vaizdo studijos produkciją, informacijos agentūros pranešimus, elektroninėmis priemonėmis platinamus pranešimus (VIĮ 2 str. 2 d.), praneštos vienam ar daugeliui asmenų pokalbio metu, viešuose pasisakymuose, per atvirlaiškius, telegramas, dokumentus, išdėstytos tarnybinėse charakteristikose bei paskelbtos kitu būdu žodine, rašytine ar kita materialia forma.

Kiekvienu atveju, nustatant, ar buvo žinių paskleidimo faktas, teismas turi išsiaiškinti, ar tos žinios tapo žinomos trečiajam asmeniui.


"Linas Petkevičius" <linas@NONONOinfonova.lt> wrote in message news:ht5vc8$j9u$1@trimpas.omnitel.net...
: 
: > Informacija teisėsaugai, kad asmuo padarė konkretų nusikaltima, net jei ir 
: > ikitesminis tyrimas nebuvo pradėtas, buvo nutrauktas ar asmens atžvilgiu 
: > priimtas išteisinamasis nuospręndis, savaime šmeižimu nelaikytina.
: >
: > Taigi pagrindas bus tik jeigu atrasiu liudininku kuriems dar mane smeizia.
: 
: Nu tep - be liudininku bus sunku. Pakalbek su jais - jei sutiks liudyt, tada 
: ir galvosi ka daryt. 
: