Tema: Re: Naminis vynas
Autorius: Lavonas
Data: 2013-10-17 18:36:50
Supratau :) teks ishpilstyti i trilitriakus antrajai fazei, turiu ju nors 
vezimu vezk :D


"Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
news:l3ops4$mjr$1@trimpas.omnitel.net...
> Darbo eigoje, ar pilstant - plastikas ne beda.
> Bet norint turet geresnes skonines savybes - reiktu naudoti talpyklas is 
> tokiu medziagu,
> kurios neturi itakos gaminamo vynelio skoniui, taip pat nereaguoja su 
> rugstimi.
> -- 
> pagarbiai;
> Indraja
>
> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
> news:l3on2q$jed$1@trimpas.omnitel.net...
>> Mes planavom, kad perpylinesim i toky pat bidona. Blogai?
>>
>>
>> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
>> news:l3okrj$gvs$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tai ramios bites :)
>>> Tik po pirmo parauginimo - reiktu i stiklinius didelius butelius 
>>> ispilstyt perkosus :)
>>> -- 
>>> pagarbiai;
>>> Indraja
>>>
>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:l3okel$ghq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Plastikinis 85 litru.
>>>>
>>>>
>>>> "Indraja" <indraja@indraja.com> wrote in message 
>>>> news:l3oiqv$eog$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>O tamsta i koki bidona uzraugete vyna...? Tikiuosi ne i aliumini? 
>>>>>Kazkaip pirma mintis apie toki buvo...
>>>>> Aliuminis siaip nuo rugsteles ir rugimo oksiduojas, kad gali stipriai 
>>>>> sugadinti vyno skoni ir apskritai, vyna.
>>>>> Mano senelis vyneli gamino gerus 40 metu, pagal jo receptura ir mes 
>>>>> darom.
>>>>> Mieliu papildomai nenaudojam, bet ne kasmet geras gaunas.
>>>>> Cukraus 1:10kg proporcija, vandens senelis nepildavo, o mes pilam - 
>>>>> tik tiek kad cukrus istirptu pries uzpilant.
>>>>> -- 
>>>>> pagarbiai;
>>>>> Indraja
>>>>>
>>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>>>> news:l38q41$o2h$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Na va,
>>>>>>
>>>>>> Vakar pasedejom su bro nuo 20:30 iki 02:40 ir turim bidona 85 L 
>>>>>> talpos uzpildyta sutrintom vynuogem su vandeniu. Proporcija gavosi 
>>>>>> kazkur 60% sutrintu vynuogiu ir 40% vandens. Kotelius bei blogas 
>>>>>> vynuoges ishrinkom pakankamai idealiai. Pirmajam rugimui supylem 2 kg 
>>>>>> cukraus. Kazkur persiskaitem, kad pirmajam rugimui vos vos cukraus 
>>>>>> reikia, o ant antrojo jau reiks supilti visa numatyta kieky. Beje, 
>>>>>> noriu paklausti ar teisingas skaiciavimas cukraus ant 10 L eina nuo 
>>>>>> 1.5 iki 4 kg cukraus priklausomai ant kiek saldaus-rugshtaus norisi 
>>>>>> (sitas beje irgi kazkur ishskaitytas :D)? Mes pasirinkom apie 2.5 kg 
>>>>>> litrui.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> "Lavonas" <xxx@xxx.lt> wrote in message 
>>>>>> news:l36a2e$94m$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Krc prisirinkom vynuogiu pas save ir galvojom ku daba daryt su jom 
>>>>>>> :)
>>>>>>> Prigalvojom pabandyti pasidaryti vyno. Pririnkom apie 200 litru 
>>>>>>> vynuogiu, kilogramais nepasakysiu kiek, bet daug :)
>>>>>>>
>>>>>>> Kiek prisiskaitciau internete, tei nusprendzeu, kad daly vynuogiu 
>>>>>>> ishmesim, nes kaip pradedantiesiems ju yra tiesiog perdaug :D Kazkur 
>>>>>>> perskaitciau, kad ish 25 kg vynuogiu isheina apie 20 litru vyno, na 
>>>>>>> tai planuojam paimti 50 kg vynuogiu ir pabandysim kazka :D
>>>>>>>
>>>>>>> Klausimai:
>>>>>>> Receptukai su proceso aprashymu?
>>>>>>> Kiek to cukraus deti ir panashiai?
>>>>>>>
>>>>>>> Atciu in advance :D
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>